Ανακοίνωση Γραμματέα ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κατάινεν για άγνοια και αδιαφορία της Ελλάδος για το πακέτο Γιούνκερ:

«Σε δηλώσεις του (09-06-2016) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ κ. Γίρκι Κατάινεν, σχολίασε την απουσία ορισμένων χωρών του νότου.

Μάλιστα δήλωσε ότι “ήταν η πρώτη φορά που οι ελληνικές τράπεζες μάθαιναν ότι μπορούν να αντλήσουν πόρους απευθείας από το ταμείο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” και  ανέφερε ότι κάποιοι υπουργοί, του δήλωσαν ότι  “αφού δεν μιλάμε για περισσότερα χρήματα, αλλά απλά για μόχλευση, τότε δεν μας ενδιαφέρει”.

Μεγάλη η αντίφαση μεταξύ των δηλώσεων για την απουσία ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και των πρόσφατων ανακοινώσεων (31-03-2016) του Υπουργού κ. Σταθάκη για την ένταξη σαράντα δύο (42) έργων ύψους 5,6 δις ευρώ στο πακέτο Γιούνκερ.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κατάσταση της χώρας επιβάλλει την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η ύπαρξη δηλώσεων από στελέχη της Κυβέρνησης που απαξιώνουν το πακέτο Γιούνκερ.      

Η ολιγωρία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης βυθίζει καθημερινά τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση παρά τις δηλώσεις της για ανάπτυξη! Η ανάπτυξη δεν έρχεται κατόπιν επίκλησης!».