Ο κ. Κουρουμπλής σε σύσκεψη στο Ρέθυμνο με την Αντιπεριφερειάρχη κα Μαίρη Λιονή,  τους Δημάρχους του Νομού και τις παραγωγικές τάξεις του Ρεθύμνου

Με τον Υπουργό Εσωτερικών &   Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη  και τον Υφυπουργό κ.  Μπαλάφα Ιωάννη  είχε χθες (Δευτέρα 13/6) συνάντηση,  στην Αθήνα,  ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης,  στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. 

Στο πλαίσιο της πολύωρης συνεργασίας τους, που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα,  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ΕΔΕΥΑ καθώς και το επικείμενο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει τεθεί  προς ψήφιση. Δόθηκαν εντολές από τον Υπουργό για άμεση συζήτηση του θέματος της υποστελέχωσης των ΔΕΥΑ, το κόστος ενέργειας  και την κατανομή της ΚΑΠ σε αυτές. 

Αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση επιτροπής που θα μελετήσει την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις ΔΕΥΑ (Ν. 6069/’80),  προκειμένου να αρθεί η σύγχυση που  προκαλείται αναφορικά με τη λειτουργία των ΔΕΥΑ οι οποίες άλλοτε προσεγγίζονται ως δημόσιες επιχειρήσεις και άλλοτε ως ιδιωτικές, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα τόσο στην ευελιξία τους όσο και στους εργαζόμενους τους. 

Εντωμεταξύ, το ερχόμενο Σάββατο  18 Ιουνίου 2016, ο κ. Κουρουμπλής θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο και θα προκαλέσει σύσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη  κα Μαίρη Λιονή,  τους Δημάρχους του Νομού και τις παραγωγικές τάξεις του Ρεθύμνου. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook