Στα δικαστήρια Χανίων θα οδηγηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ο επικεφαλής της δημοτικός παράταξης  "ΑΝΤΑΡΣΙΑ" και δημοτικός σύμβουλος Σεραφείμ Ρίζος μετά από μήνυση που  υπέβαλε σε βάρος του  μέλος της Χρυσής Αυγής.

Ο δημοτικός σύμβουλος θα οδηγεί στη δικαιοσύνη με την κατηγορία, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά,  ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012,  παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τον Στυλιανό Βολουδάκη.

Η ΕΛΜΕ Χανίων με ανακοίνωσή της ζητά την άρση της δίωξης σε βάρος του δημοτικού συμβούλου και εκπαιδευτικού και  καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής της δίκης.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Στις  15 Ιουνίου γίνεται η δίκη του Σεραφείμ Ρίζου μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων και Δημοτικού Συμβούλου, εκλεγμένου με τη «Ανταρσία στα Χανιά», έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη Βολουδάκη Στυλιανού.

Ο συνάδελφος κατηγορείται ότι «τάχα» παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν  όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων σε προεκλογικά περίπτερα κλπ. 

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν το Σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο προεκλογικό τους περίπτερο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επανάληψη της στάσης προνομιακής  μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης. Η παραγραφή του ναζιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, η συνεργασία με τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στον Πειραιά, η διαφυγή χρυσαυγιτών που επιτίθενται ακόμη και μπροστά στις κάμερες  χρησιμοποιώντας σιδερολοστούς, παραμένοντας ασύλληπτοι, την ίδια στιγμή  που το ΑΤ Πετρούπολής προωθεί διώξεις «σεσημασμένων»  μέλών αριστερών οργανώσεων είναι προκλητικές και αντιμετωπίζονται με αποτροπιασμό αλλά και οργή από τη συντριπτική εργαζόμενη και δημοκρατική πλειοψηφία που απεχθάνεται τη ναζιστική βία και όσους την καλύπτουν.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη συνδικαλιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων την ίδια στιγμή που υπάρχει η πιο μεγάλη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου.