Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 13/06/2016  το  3ο Τουρνουά Τένις του Δήμου Ηρακλείου, στο οποίο συμμετείχαν  140 αθλητές και αθλήτριες.  Διεξήχθησαν συνολικά 145 παιχνίδια σε τρεις κατηγορίες, Masters ανδρών, απλό ανδρών και απλό γυναικών. 

Στην κατηγορία του Masters ανδρών ο Μιχάλης Ταμιωλάκης επικράτησε του Κώστα Μπόγρη με 6-2, 6-1 και στέφθηκε πρωταθλητής ενώ στο απλό ανδρών και γυναικών νίκησαν ο Πάνος Παναγιωτίδης και η Μαρία Σωμαράκη αντίστοιχα. 

Τις απονομές έκαναν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου κ. Κώστας Βαρδαβάς, ο Πρόεδρος του  Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η κ. Γιώργος Βουρεξάκης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο  Πρόεδρος της Ζ΄ Ε.Φ.Σ.Α.Κ. κ. Ιωάννης Σπυριδάκης, ο Πρόεδρος του ΄΄ΗΡΑΚΛΕΙΟ΄΄ Ο.Α.Α κ. Μιχάλης Δελάκης.  τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του τουρνουά κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης και Γιάννης Τσαπάκης και παράγοντες του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. 

Το 3ο Τουρνουά Τένις του Δήμου Ηρακλείου διοργάνωσε ο Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η, με τη βοήθεια της Ζ΄ Ενωση Φιλάθλων Σωματείων  Αντισφαίρισης Κρήτης, και του  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α..