Ο πατέρας και η μητέρα  του 14χρονου δράστη δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να πιστέψουν πώς τους βρήκε αυτό το κακό, ενώ δεν μιλούν και δεν απαντούν στα τηλέφωνα ακόμη και στενών συγγενών τους

Με σκυμμένο το βλέμμα ζητώντας συγνώμη από τους γονείς του αλλά και από τους γονείς του Τάσου ,ο 14χρονος βρίσκεται σε ψυχολογικό σοκ αφού ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το κακό που προκάλεσε . Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί τον παρακολουθούν ενώ κοντά του βρίσκονται και οι γονείς που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί στο χωριό. 

Άλλωστε η ντροπή είναι τέτοια αλλά και ο θυμός που έχουν με τον ίδιο τους τον εαυτό που όπως λέει και ο δικηγόρος τους δεν έχουν καν στο μυαλό τους την προοπτική της επιστροφής τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα. Πατέρας και μάνα του 14χρονου δράστη δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να πιστέψουν πως τους βρήκε αυτό το κακό ενώ δεν μιλούν και δεν απαντούν στα τηλέφωνα ακόμη και στενών συγγενών τους. 

Με τον μόνο που έχουν επικοινωνία είναι ο δικηγόρος τους ο οποίος μιλώντας στο protothema εξηγεί ότι “η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί και όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ακολουθούνται σε τέτοιες δύσκολες ποινικά περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή το παιδί βρίσκεται κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση και πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Για αυτό φροντίζουν οι ψυχολόγοι που το παρακολουθούν άλλωστε και εγώ ο ίδιος έχω γνώση της κατάστασης δεν επιμένω να τον ζορίζω αφού σίγουρα πρόκειται για μια περίπτωση πολύ ιδιαίτερη”. 

Ο κ. Θοδωρής Σιμόπουλος προσθέτει επίσης, δίνοντας και την εικόνα των γονέων του μικρού δράστη ότι: “οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στο γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία η οποία τους έχει συγκλονίσει αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις”.

Σε κατάσταση σοκ το χωριό για τρίτη ημέρα

Τρεις ημέρες μετά το φονικό οι κάτοικοι του χωριού ακόμα προσπαθούν να κατανοήσουν τι συνέβη ανάμεσα στους δύο φίλους. 

«Πολλά πράγματα τα μάθαμε τώρα. Μετά το έγκλημα. Και τα παιδιά τώρα έβγαλαν κάποια πράγματα που δεν τα έβγαζαν πριν… για τα μαλώματα τους και τις παρέες τους» λέει χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με την ίδια ο 14χρονος δράστης είχε δείξει σημάδια βιαιότητας στο παρελθόν. «Έδειχνε κάποια στοιχεία από μικρό, με κάποια μαλώματα και κάτι τέτοια. Κατά κάποιον τρόπο ήταν ο τσαμπουκάς του σχολείου είχε κάποια τέτοια στοιχεία. Τα παιδιά μου δεν μου είχαν πει κάτι ότι τους πειράζει…. γιατί δεν έκαναν και τόση παρέα μαζί τους αλλά από αυτά που έβλεπαν». 

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του μικρού αγοριού ότι είχε πέσει θύμα bullying η ίδια απαντά ότι «δεν δεχόταν μπούλινγκ όχι. Όπως το λένε δηλαδή. Είναι παιδιά και είναι πράγματα τα οποία γίνονται καθημερινά στα παιδιά, ότι κάνουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Δεν ήταν το bullying που θεωρείται bullying δηλαδή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook