Οι παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2016. Τα προβλήματα της καθημερινότητας στο επίκεντρο των ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων των Ενεργών Πολιτών.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις:

“ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ζητάμε άμεσες λύσεις σε καθημερινά κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν εντός και εκτός του κέντρου της πόλης.

Πλατεία Παναγίτσας στον Μασταμπά, η κυκλοφοριακή ρύθμιση είναι αδύναμη να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται από τη συνάντηση 7 δρόμων. Η κίνηση των πεζών είναι αυξημένη καθώς, σε μικρή ακτίνα από την πλατεία, υπάρχουν τρία σχολεία, υπάρχει επίσης η εκκλησία και η τοπική αγορά.

Άγιο Ιωάννη Χωστό με την μεγάλη και βαριά κυκλοφορία, χωρίς ουσιαστικές προτεραιότητες και ασφαλείς διελεύσεις και κυκλοφορία πεζών

Στον κόμβο του Μπεντεβή. Με τις υποσχέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς παρεμβάσεις και την κυκλοφοριακή συμφόρεση να αυξάνεται

Αλλαγή όδευσης τμήματος οδού Βιάννου, χωρίς ενημέρωση και απόφαση ( 😉

Οι Ενεργοί Πολίτες στιγματίζουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται γενικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη μας. Προτείναμε η επιτροπή κυκλοφορίας να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κυκλοφοριακού και να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.

Δεν εγκρίνουν λύσεις που δίδονται χωρίς καν ενημέρωση του Δημοτικού Συμβούλιου. Οι συμπολίτες μας αντί να απολαμβάνουν το δημόσιο χώρο της πόλης τους εκπαιδεύονται να ζουν επικινδύνως μέσα σε αυτόν.

Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι όραμα κάποιου μια τέτοια κατάσταση, πιστεύουμε όμως ότι για να αλλάξει χρειάζεται δουλειά της Δημοτικής Αρχής, την οποία και απαιτούμε.

Προβλήματα υδροδότησης

Αναφέρθησαν τα πολλαπλά προβλήματα διακοπής της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές της πόλης το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις – Αι Γιάννης – Νέα Αλικαρνασσός – Φορτέτσα – Ούλαφ Πάλμε – Κορακοβούνι κλπ

Ζητήσαμε

να υπάρχει άμεση ενημέρωση των δημοτών για τα προβλήματα και να γίνονται άμεσες ενέργειες αποκατάστασης των βλαβών.

να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός ενεργειών που θα στοχεύουν στην μείωση των απωλειών, που σήμερα ανέρχονται στο 50%

να ζητηθεί, με πρώτο παράδειγμα από τον ίδιο τον δήμο, η συνετή διαχείρηση του νερού

Οι καλές προθέσεις πρέπει να είναι και αποτελεσματικές αλλιώς πλήττεται η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Μέτρα αντιπυρικής προστασίας ενόψει της θερινής περιόδου,

Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, πυρασφάλειας, καταλληλότητας των δημόσιων σχολείων και προετοιμασία για την νέα σχολική περίοδο. Δυστυχώς οι πολλαπλές εξαγγελίες δεν συνοδεύονται και από αντίστοιχες πράξεις της δημοτικής αρχής

Αποκατάσταση των κακοτεχνιών που υπάρχουν ακόμα στους δρόμους ( πχ λεωφ. Πλαστήρα ) χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Οι Ενεργοί Πολίτες ζητούν για λογαριασμό των συμπολιτών τους να παρθούν μέτρα που να διασφαλίζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Ελέγχουν τη δημοτική αρχή.

Συμβάλλουν στο διάλογο με δημιουργική συνεισφορά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook