Την Τρίτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του έργου  το β’ μέρος της μελέτης «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ   ΕΡΓΟ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ  ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΗΡΟΣ, ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΙ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», στην αίθουσα συνεδριάσεων «Αντώνης Στρατάκης» της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στην  ημερίδα  παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή Ερευνών Ν. Καμπάνη και τον Γ. Αλεξανδράκη του  Εργαστηρίου Παράκτιας Ερευνάς του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΙΤΕ τα  αποτελέσματα  του  ερευνητικού  έργου που    αφορούν  την  διερεύνηση  των  αιτιών  της  διάβρωσης  καθώς  και η εισήγηση δράσεων/ παρεμβάσεων για την προστασία της παραλιακής ζώνης στη περιοχή  και  η αποτελεσματική  ανάπλαση  της  ακτογραμμής.  

Την παρουσίαση παρακολούθησε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Π. Πετράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Εμ. Κλώνζας, η Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Αφροδίτη Βαρκαράκη, η Ίρις Πετρουλιού-Σεργάκη από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, ξενοδόχοι της περιοχής και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Λασιθίου.

Η Π. Πετράκη αναφέρθηκε στην πιθανότητα, με την συνεργασία του Δήμου Αγίου Νικολάου, τα αποτελέσματα της μελέτης να ενταχθούν σε ένα συνολικό διαχειριστικό σχέδιο της περιοχής Πλάκας-Ελούντας. Στόχος είναι να υπάρχει αναλυτικό σχέδιο για την ήπια και σωστή βελτίωση των ακτογραμμών της Πλάκας Ελούντας που αποτελούν σημαντικό τουριστικό προορισμό.