Για “ετερόκλητους οργανωτές οι οποίοι είχαν στόχο να σκεπαστεί τόσο το έργο που έχει γίνει όσο και η προσπάθεια να σταθούν στα πόδια τους τα διαλυμένα νοσοκομεία του Λασιθίου και να δώσουν «άρτο και θέαμα» στα κανάλια της διαπλοκής” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τα επεισόδια κατά την επίσκεψη του κ. Πολάκη στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για το χώρο της Υγείας στο νομό Λασιθίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για το χώρο της Υγείας στο νομό Λασιθίου.

Είναι κρίμα που επισκιάστηκε από τα οργανωμένα επεισόδια σε βάρος του και σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιεράπετρα. Αυτός ήταν εξάλλου και ο στόχος των ετερόκλητων οργανωτών. Να σκεπαστεί τόσο το έργο που έχει γίνει όσο και η προσπάθεια να σταθούν στα πόδια τους τα διαλυμένα νοσοκομεία του Λασιθίου και να δώσουν «άρτο και θέαμα» στα κανάλια της διαπλοκής. Η φτηνή εκμετάλλευση των μεγάλων και πραγματικών προβλημάτων των νοσοκομείων δεν πρόκειται να τους δώσει λόγο ύπαρξης ούτε συγχωροχάρτι σ’ αυτούς που τα διέλυσαν. Οι Γεραπετρίτες και οι Λασιθιώτες μπορούν να ξεχωρίσουν ποιοί ευθύνονται για την κατάρρευση των νοσοκομείων και του δημόσιου συστήματος υγείας και ποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να το κρατήσουν όρθιο.

Σεβόμαστε τις ανησυχίες και την αγωνία των Γεραπετριτών αλλά και όλων των Λασιθιωτών για τα νοσοκομεία και τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι στα όρια της κατάρρευσης μετά τις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στηρίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι αυτοί οι αγώνες έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Αυτές τις ανάγκες για δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια προσπαθούμε να καλύψουμε, και σαν κόμμα και σαν κυβέρνηση, και εκεί θα κριθούμε.

Η σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ήταν και παραγωγική και ελπιδοφόρα. Στην παρέμβαση του ο Υπουργός δεν υποσχέθηκε. Ανακοίνωσε συγκεκριμένες θέσεις προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού) που έχουν ήδη προκηρυχθεί και πολλές που έχουν κιόλας ολοκληρωθεί οι προσλήψεις. Ιδιαίτερα για το νοσοκομείο Ιεράπετρας έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν προκηρυχτεί 27 προσλήψεις προσωπικού. Συζητήθηκαν συγκεκριμένες λύσεις στα πάμπολλα προβλήματα που παρουσίασαν οι  εργαζόμενοι και φορείς της πόλης.Αντίστοιχη συζήτηση έγινε και στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και είναι πέντε σημαντικότατα ζητήματα που πρέπει να κρατήσουμε για το Λασίθι στον τομέα της Υγείας μετά την επίσκεψη του Υπουργού:

το σύστημα Υγείας στο Λασίθι ενισχύεται ισότιμα με την υπόλοιπη Κρήτη, χωρίς τις πελατειακές διακρίσεις του παρελθόντος που διέλυσαν τα νοσοκομεία μας.

η ενίσχυση σε προσωπικό για όλο το νομό (84 άτομα κάθε κατηγορίας) έχει ολοκληρωθεί ή έχει προκηρυχθεί, δεν είναι υπόσχεση.

όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου θα ενισχυθούν ισόρροπα, κανένα δεν κλείνει, γιατί όλα χρειάζονται και έχουν τεράστιο ρόλο να παίξουν και για την δημόσια Υγεία αλλά και για την ανάπτυξη της κάθε περιοχής. Αυτή είναι η πάγια θέση που έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

το κέντρο Αποκατάστασης στην Νεάπολη, μετά από τόσα χρόνια «γραφειοκρατικής» κωλυσιεργίας διάφορων συμφερόντων, προχωρά, και σύντομα θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα.

τα νέα ασθενοφόρα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ θα ενισχύσουν την ασφάλεια των Λασιθιωτών μετά από 8 χρόνια «διαπραγμάτευσης» για τις μίζες που παραλίγο να ματαιώσουν την αγορά.

Στα παραπάνω πρέπει πάντα να προσθέτουμε

την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σ’ όλες τις δημόσιες δομές υγείας των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα. Μια σπουδαία κατάκτηση που συστηματικά αποσιωπάται ή παραποιείται, αν και είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου για πάρα πολλά θύματα της οικονομικής κρίσης.

Την απελευθέρωση των νοσοκομείων από τους εργολάβους διαφόρων υπηρεσιών και την αντικατάστασή τους από ατομικές συμβάσεις (προς το παρόν), ώστε και καλύτερες αμοιβές να διασφαλίζονται για τους ίδιους εργαζόμενους και να εξοικονομούνται κονδύλια περίπου 30% που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες.

Η επιτυχία του αγώνα για ποιοτική, δημόσια, δωρεάν υγεία για ΟΛΟΥΣ είναι το στοίχημα που θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook