«ΌΧΙ στη κάθε μορφής εξάρτηση, ΝΑΙ στη ζωή, στην προστασία εκπαίδευση των νέων, ναι στη κοινωνική επανένταξη, οι νέοι είναι το μέλλον» ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν μικροί και μεγάλοι από την επιτυχημένη εσπερίδα που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) με θέμα «Εφηβεία: Μια μεταβατική ηλικία σε μια ραγδαία μεταβαλλόμενη εποχή, Πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση». Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου που έγινε η ημερίδα κατακλύστηκε από κόσμο, από εκπροσώπους της Περιφέρειας-Αυτοδιοίκησης, της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, της Εκπαίδευσης, ενώ απήυθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης και έγιναν ομιλίες από ειδικούς για τα  προβλήματα των εφήβων στην σημερινή πραγματικότητα. 

Παράλληλα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το κοινωνικό σποτ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (https://www.youtube.com/watch?v=casIhdgkIJs)  μια συμπαραγωγή της Περιφέρειας και του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ενώ η θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ παρουσίασε θεατρικό δρώμενο. 

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Μιχάλης Σκουλάς, Μάνος Ταμιωλάκης, Μαρίνα Αρχοντάκη χαρακτήρισαν επιτυχημένη την εσπερίδα που έστειλε πολλαπλά μηνύματα και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για την συνδιοργάνωση, μια συνεργασία που όπως είπαν θα συνεχιστεί. 
«Ως Περιφέρεια Κρήτης στηρίζουμε δράσεις και συνεργαζόμαστε με όλους τους κοινωνικούς φορείς που σχετίζονται με τον εφηβικό πληθυσμό.

Μια τέτοια συνεργασία αναπτύχθηκε με επιτυχία για μια ακόμα φορά με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με σκοπό την δημιουργία του τηλεοπτικού μηνύματος. Ήταν μια πρωτοβουλία με μεγάλα κοινωνικά μηνύματα που στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα στελέχη τους ανθρώπους που εργάζονται και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο ΚΕΘΕΑ, δίνοντας καθημερινά μια μεγάλη μάχη απέναντι στις εξαρτήσεις και τους μεγάλους κινδύνους που κρύβουν» ανέφερε στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Μιχάλης Σκουλάς στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και στήριξη, όπως επίσης και τον παριστάμενο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Ο ίδιος παράλληλα αναφέρθηκε στην επιτυχία της εκδήλωσης εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι, η Κρήτη πρωτοπορεί στα θέματα τεχνολογίας, οικονομίας καθώς επίσης στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και δημόσια υγείας. 

«Η παρουσία εκπροσώπων απ’ όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη Κρήτης Αρναουτάκη καθώς και εκπροσώπων από το χώρο της δικαιοσύνης, της αστυνομίας, της εκπαίδευσης και των λειτουργών υγείας και ο διάλογος που αναπτύχθηκε πάνω στα προβλήματα των εφήβων μας στη σημερινή πραγματικότητα, μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι ότι η Κρήτη δεν θα καινοτομήσει και θα πρωτοπορήσει μόνο στα θέματα τεχνολογίας και οικονομίας αλλά και στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και δημόσιας υγείας» είχε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάς και πρόσθεσε: «Το video με το κοινωνικό μήνυμα με τη συμπαραγωγή της Περιφέρειας Κρήτης και του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, αποτελεί μια ακόμη έκφραση του διαλόγου και της συνεργασίας των Φορέων της Κρήτης και ήδη ετοιμάζονται συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα με διάφορους φορείς με τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης».
Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι ομιλίες-θεματολογία των ειδικών, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κώνστας, και συγκεκριμένα: 

-Σκουλά Μιχάλη, υπεύθυνο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ παρουσίασε το θέμα «Ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας είναι ο πιο ισχυρός μας παίχτης στον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις»

- Μαρίας Πολιτάκη, Εισαγγελέως Πρωτοδικών, με θέμα: «Μαζί ενάντια στη νεανική παραβατικότητα. Πριν και μετά-αντιμετώπιση»
-Μαρίνας Κοντάκη Ψυχολόγου, Υπεύθυνης της Συμβουλευτικής Μονάδας Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με θέμα: «Ο γονιός εκπαιδεύεται…»
- Νίκου Γιγουρτάκη, Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηρακλείου, με θέμα: «Η Μαθητεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως Δοκιμή Ζωής»

-Μάνου Ταμιωλάκη, Κοινωνιολόγου, Υπεύθυνου Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με θέμα: «Η εκπαιδευτική επανένταξη πρώην εξαρτημένων και παραβατικών ανηλίκων» 

Αναπτύχθηκε διάλογος, ενώ αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η προσωπική μαρτυρία του νεαρού απόφοιτου του προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ, ο οποίος στη διάρκεια έκτισης της ποινής του σε σωφρονιστικό κατάστημα, μετά από παρακολούθηση του προγράμματος, κατάφερε και απεξαρτήθηκε πλήρως και μάλιστα κατάφερε να εισαχθεί με πανελλήνιες την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα ΤΕΙ. 

Προβολή spot
Με έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το σποτ θα μεταδοθεί 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου απο τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.