Στο συμπέρασμα ότι το το Porsche Cayenne του Παναγιώτη Μαυρίκου δεν είχε την ενδεδειγμένη συντήρηση και ότι το δυστύχημα στην Αττική Οδό την περασμένη Πέμπτη προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες. Τόσο της οικογένειας του εκδότη, όσο και της ΕΛ.ΑΣ.. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις πραγματογνώμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το δυστύχημα συνέβη ως εξής: Πρώτα, το πολυτελές τζιπ έχασε λάδια και στη συνέχεια βενζίνη. Καθώς το πολυτελές τζιπ διένυε τα τελευταία 450 μέτρα, πριν σταματήσει, στην αριστερή λωρίδα, και καθώς χτυπούσε πάνω στο διαχωριστικό στηθαίο (περίπου 5 φορές) έσκασε το ελαστικό στον αριστερό μπροστινό τροχό και καθώς το Cayenne σύρθηκε μέχρι να σταματήσει, είναι πιθανό κατά την επαφή της ζάντας με το οδόστρωμα και το στηθαίο να προκλήθηκε σπίθα. 

Επίσης, οι πραγματογνώμονες ερευνούν το ενδεχόμενο να υπήρξε ρωγμή στον κινητήρα του πολυτελούς τζιπ ή κάποιο άλλο πρόβλημα στα ηλεκτρικά συστήματα ή στα φρένα. 

Κατά πληροφορίες, από το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού αλλά και από μαρτυρίες, συμπεραίνεται αυτό που από χθες ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ότι δηλαδή ο Μαυρίκος δεν ήταν σε κατάσταση να αντιδράσει. Χαρακτηριστική είναι η φράση που χρησιμοποίησαν αστυνομικοί που μίλησαν στον Ελεύθερο Τύπο: Όποιος γιατρός και να τον εξέταζε, το πρώτο πράγμα που θα του επισήμαινε θα ήταν να μην οδηγήσει.

Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά σε αυτό το σκέλος οι απαντήσεις θα δοθούν από τις ιστολογικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες. 

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook