Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών του αλλά και του γενικού κοινού και σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας του ΠαΓΝΗ, διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα για τις εξωαρθρικές επιπτώσεις των ρευματικών νοσημάτων. Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2016 στις 18.15 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ATLANTIS στο Ηράκλειο αίθουσα Μίνως II, πρόσβαση από την οδό Μαλικούτη).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

18.15-18.40: Προσέλευση - καφές

18.40: Καλωσόρισμα – Χαιρετισμός από Σ.Ρ.Κ.

18.50: Μητρούσκα Ιωάννα (Πνευµονολόγος, ∆ιευθύντρια της Πνευµονολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ), “Πότε ο ασθενής με ρευματικό νόσημα πρέπει να εκτιμηθεί από Πνευμονολόγο”;

19.10: Παναγιωτάκης Συμεών (Παθολόγος, Επιμελητής Α’ Γενικής Παθολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ), “Πρωτογενής πρόληψη σε ρευματοπαθείς: Καρδιαγγειακά και νεοπλασματικά νοσήματα”.

19.30: Γιαρμουκάκης Θάνος (Οφθαλμίατρος), “Ρευματοπάθειες και το μάτι”.

19.50: Σαμωνάκης Δημήτριος (Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Επιμελητής Α’ Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ), “Κύριες εκδηλώσεις από το πεπτικό των ρευματικών νοσημάτων-τρανσαμινασαιμία”.

Συντονισμός: Πρόδρομος Σιδηρόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής Ρευματολογίας, Δ/ντής Κλινικής Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας, ΠαΓΝΗ                                                                                                                            

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.