Ξέσπασαν περισσότερες από ογδόντα πυρκαγιές

Σε εμπρηστές αλλά και τη μαφία στρέφονται οι υποψίες για τις δεκάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στη Σικελία και ξεπερνούν τις ογδόντα, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας του νησιού, Παλέρμο.

Οι φλόγες έφτασαν σε μικρή απόσταση από την κωμόπολη Τσεφαλού, εβδομήντα χιλιόμετρα από το Παλέρμο και εκατοντάδες τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Πολλοί από αυτούς είχαν επιλέξει, για τις διακοπές τους, ξενοδοχείο γνωστής αλυσίδας που είχε ανακοινώσει πρόσφατα επενδύσεις στη συγκεκριμένη μονάδα.

Ο ισχυρός άνεμος δεν επέτρεψε επί ώρες να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης αεροσκάφη CanadAir, ενώ σε αρκετές περιοχές του νησιού οι πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση.

Τριάντα παιδιά που βρίσκονταν σε παιδικό σταθμό του δήμου του Μονρεάλε παρουσίασαν ελαφρά δύσπνοια εξαιτίας του καπνού που εισέπνευσαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Γιατροί διαβεβαίωσαν πάντως ότι όλα είναι καλά στην υγεία τους.

«Πώς είναι δυνατόν οι πυρκαγιές στο νησί μας να ξεσπούν σχεδόν πάντα νύχτα; Δεν έχω συγκεκριμένες αποδείξεις, αλλά πιστεύω ότι πίσω από αυτά τα πύρινα μέτωπα είναι το χέρι του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Ροζάριο Κροτσέτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook