Στην αναστολή των κινητοποιήσεων από τις 20 Ιουνίου έως τις 24 Ιουνίου, προχώρησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας( ΟΣΥΠΑ), μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων με τον Υπουργό κ. Χ. Σπίρτζη, ενημερώνοντας με σχετική ανακοίνωση:

«Ο κ. Υπουργός τηρώντας τα εδώ και ένα έτος συμφωνηθέντα με την ΟΣΥΠΑ, παρέδωσε σχέδιο οργανογράμματος για διαβούλευση, το οποίο κινείται στα πλαίσια των κοινά αποδεκτών αρχών και φιλοσοφίας. Επίσης ο κ. Υπουργός, επανεπιβεβαίωσε ότι συμπαρατάσσεται με εμάς στον κοινό στόχο να παραμείνουν τα 25 περιφερειακά αεροδρόμια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας, της γεωπολιτικής στρατηγικής της χώρας και της κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

Η ΟΣΥΠΑ ενημέρωσε επίσης ότι στον κοινό αυτό αγώνα σύμμαχοί μας είναι και οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, όπως ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlineς κ. Ευτύχης Βασιλάκης. Επίκειται συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον κ. Υπουργό και τους προαναφερόμενους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθεί η κοινή γραμμή και οι ενέργειες που θα επιφέρουν εργασιακή ειρήνη για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ελληνικού τουρισμού.

Μετά τα παραπάνω με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και στο επιβατικό κοινό και αφουγκραζόμενοι την ανησυχία όλων των παραγόντων του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών, καθώς επίσης αποδεχόμενοι τις σχετικές δεσμεύσεις του κ. Υπουργού αναστέλλουμε την προκηρυχθείσα πενθήμερη απεργία από ώρα 00.01 τοπική της Δευτέρας 20/6/2016 έως 23.59 τοπική της Παρασκευής 24/6/2016, σαν ένα ελάχιστο δείγμα γραφής της καλής θέλησης και προσφοράς των εργαζομένων στην ΥΠΑ. 
Θέλουμε να θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. Υπουργός θα συνεχίσει τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την Ομοσπονδία ώστε να μη μας διαψεύσει, σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας ΥΠΑ και την επανένταξη σε αυτήν των 23 κρατικών αεροδρομίων, για το καλό της χώρας και της εθνικής οικονομίας και μόνο.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook