Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν 14 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε, εισήγαγε και διακινούσε στην Ελλάδα σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστου χασίς, ενώ νόθευε και ναρκωτικά που προορίζονταν για την εγχώρια παράνομη αγορά.

Μετά από πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του κυκλώματος, οργανώθηκε, Πέμπτη και Παρασκευή, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ευρεία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Άνω Λιόσια, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Κολωνό, Σεπόλια), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τρεις Έλληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και 11 Αλβανοί (δέκα άνδρες και μία γυναίκα).

Συνεργοί τους, μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, θεωρούνται άλλοι 10 κρατούμενοι φυλακών (έξι υπήκοοι Αλβανίας, ένας από Μπαγκλαντές και τρεις Έλληνες), καθώς και δύο Έλληνες και ισάριθμοι Αλβανοί που αναζητούνται.

Όπως διαπιστώθηκε, η οργάνωση εισήγαγε από την Τουρκία τις ποσότητες ηρωίνης, σε συσκευασίες κατάλληλες για την αποφυγή εντοπισμού τους από τις ειδικές συσκευές εντοπισμού ναρκωτικών.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν σε Ίλιον και Άνω Λιόσια τα παράνομα εργαστήρια νόθευσης ηρωίνης που η σπείρα είχε εγκαταστήσει, για να διοχετεύει, μετά τη νόθευσή τους, μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης στην εγχώρια αγορά, μέσω των μελών του κυκλώματος.

Μετά από έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους επτά κιλών και 129,7 γραμμαρίων, ακατέργαστο χασίς βάρους 895 γραμμ., κοκαΐνη βάρους 37,6 γραμμ., πέντε κιλά και 506 γραμμ. σκόνης άγνωστης χημικής σύνθεσης προοριζόμενης για τη νόθευση των ναρκωτικών, 19 φαρμακευτικά σκευάσματα επίσης κατάλληλα για τη νόθευση ναρκωτικών, εξοπλισμός εργαστηρίου ναρκωτικών, υπηρεσιακό πιστόλι για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, τρία φυσίγγια, 13.635 ευρώ και 2.500 λεκ Αλβανίας, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, 41 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη υπόθεση συσχετίστηκαν από την Αστυνομία άλλες πέντε υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο των οποίων έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, χρημάτων, όπλων, οχημάτων κλπ.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, περί όπλων, περί αλλοδαπών, παραχάραξη, αντίσταση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook