Ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία παραμένει «μουδιασμένη» έπειτα από το φρικτό θάνατο της βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ. Μοιάζει δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πώς μία δυναμική γυναίκα, μία μητέρα δύο μικρών παιδιών, μία παθιασμένη πολιτικός είναι νεκρή επειδή ένας άνθρωπος ξέσπασε το μίσος του επάνω της…

Μία ημέρα μετά τη φονική επίθεση ο βρετανικός Τύπος έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία λόγια της λίγο πριν εκπνεύσει, όπως τα μετέφερε ο πατέρας της βοηθού της που βρέθηκε στο πλευρό της την ώρα που δεχόταν τα πυρά και τις μαχαιριές του Τόμι Μερ.

Η 41χρονη βουλευτής, η οποία αφήνει πίσω της τον σύζυγό της, Μπρένταν, και τις δύο μικρές της κόρες, λίγο πριν εκπνεύσει ψέλλισε στην Φαζίλα Ασουάτ: «Πονάω πάρα πολύ».

Η Ασουάτ προσπάθησε να βοηθήσει την Κοξ να σηκωθεί όρθια από το έδαφος που είχε σωριαστεί μετά το δολοφονικό αμόκ του Μερ, όμως, οι πληγές της ήταν τόσο βαθιές που η άτυχη γυναίκα δεν μπορούσε να κινηθεί.

Ο πατέρας της Ασουάτ, Γκουλάμ Μανιγιάρ, δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ITV News: «Είπε ότι τα τραύματα της Τζο ήταν τόσο σοβαρά και ότι την είχε στα χέρια της. Υπήρχε πολύ αίμα. Της είπε “Τζο, σήκω επάνω”, αλλά εκείνη της απάντησε “ο πόνος μου είναι πολύ μεγάλος”. Και πιστεύω ότι αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Τζο».

Ο Γκουλάμ Μανιγιάρ πρόσθεσε πως η κόρη του δεν μπορούσε να της προσφέρει τίποτα περισσότερο, συμπληρώνοντας: «Προσπάθησε να την παρηγορήσει. Μετά ήρθε η αστυνομία, το ασθενοφόρο για τη μεταφορά της, και τότε τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ήταν αυτόπτης μάρτυρας και τα ρούχα της ήταν γεμάτα αίμα».

Ο Μανιγιάρ, ο οποίος ήταν σύμβουλος των Εργατικών στην ίδια περιφέρεια με την Κοξ, χαρακτήρισε την βουλευτή «υπέροχη» και τόνισε πως «ήταν σαν κόρη» για εκείνον, προσθέτοντας ότι τον αποκαλούσε «θείο».

Περιγράφοντας το χαρακτήρα της Κοξ, ο Μανιγιάρ είπε ότι ήταν τρυφερή, ότι φρόντιζε τον κόσμο και ήθελε να βοηθήσει όσους ανθρώπους μπορούσε.

«Ενδιαφερόταν για τους Σύρους, ενδιαφερόταν για τους καθημερινούς ανθρώπους. Όποτε την πλησίαζες εκείνη ερχόταν με χαμόγελο και προσπαθούσε να σε βοηθήσει», είπε συντετριμμένος ο άνδρας. 

«Είναι σοκαριστικό, όχι μόνο για την κόρη μου, αλλά για ολόκληρη την κοινότητα. Εδώ ζούμε σε αρμονία», τόνισε ο Μανιγιάρ, ο οποίος επισήμανε πως η κόρη του επιχείρησε να αποτρέψει τον Μερ, αλλά εκείνος προσπάθησε να της επιτεθεί. 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook