Ιδιαίτερα «καυτό» αναμένεται να είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όσοι δεν έχουν την ευκαιρία για μικρές αποδράσεις στις παραλίες αναμένεται  να ταλαιπωρηθούν από υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Κρήτη το κύμα καύσωνα θα έρθει στο νησί “εξασθενημένο” καθώς η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου όταν σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 41 βαθμούς.

Σύμμαχος θα είναι άνεμος που στην Κρήτη θα πνέει από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα του Σαββάτου τοπικά θα φτάσει και τα 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΥ, ο μίνι καύσωνας ξεκίνησε από χθες ενώ το Σάββατο και την Κυριακή το θερμόμετρο θα δείξει στην Ήπειρο και τη βόρεια Ελλάδα τους 36-38 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο) τους 39-40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 35-37 βαθμούς.

Τη Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος) μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στη δυτική και βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές η ζέστη θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά, αναμένεται την Τρίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook