Μικροί και μεγάλοι φίλοι απόλαυσαν στιγμές διασκέδασης συμμετέχοντας στα εντυπωσιακά παιχνίδια και στις ποικίλες δραστηριότητες που είχαν ήδη ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ με χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να βρίσκονται στα Μάταλα ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου άρχισε να καταφθάνει στη θρυλική παραλία για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα λίγες ώρες πριν την μεγάλη έναρξη του θεσμού. Παρέες, οικογένειες, ζευγάρια, ηλικιωμένοι αλλά και μοναχικοί ταξιδιώτες, έλληνες και ξένοι  συνέθεσαν ένα υπέροχο σκηνικό αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ ενώνει όλο τους ανθρώπους χωρίς κανένα ίχνος διάκρισης. 

Μικροί και μεγάλοι φίλοι απόλαυσαν στιγμές διασκέδασης συμμετέχοντας στα εντυπωσιακά παιχνίδια και στις ποικίλες δραστηριότητες που είχαν ήδη ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος δεν έλειψε το body και face painting για όσους ήθελαν να ζωγραφίσουν το σώμα τους και το πρόσωπο τους. Λίγο πριν τις live εμφανίσεις, η ομάδα από το My Life Gym Mires, εντυπωσίασε με την έντονη παρουσία της προσελκύοντας το κόσμο κοντά στη σκηνή.

Το σήμα έναρξης για τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του καλοκαιριού έδωσαν δυναμικά οι Alone Together ανεβαίνοντας στο Cave Stage στις 17:00 το απόγευμα. Το αγαπητό συγκρότημα ερμήνευσε αξέχαστα τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών όπως Jimi Hendrix, Ten Years After, Cream & ZZ Top ταξιδεύοντας το κοινό στις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, αναβιώνοντας στιγμές από αξέχαστες εποχές.

Τη σκυτάλη πήραν οι Soul Fire που ξεσήκωσαν το κοινό με δικές τους επιτυχίες και πολλά κομμάτια σπουδαίων καλλιτεχνών της reggae σκηνής κάνοντας τους φίλους της συγκεκριμένης μουσικής να χορεύουν ασταμάτητα κάτω από τον απογευματινό ουρανό των Ματάλων.
Το δυναμικό πρόγραμμα της πρώτης μέρας συνέχισαν ο Billy Merziotis και οι After Hours ταξιδεύοντας το κοινό σε rock ΄n΄ roll και blues μελωδίες. Led Zeppelin, Gary Moore, Steve R Vanguan δεν έλειψαν από το πλούσιο ρεπερτόριο τους προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στον κόσμο.

Στο σημείο αυτό, στην σκήνη ανέβηκε η  λαμπερή παρουσιάστρια της βραδιάς κα Μαριλή Σωτηράκη καλωσορίζοντας το κοσμό και εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ενώ  με τη σείρα του ο δήμαρχος Φαιστού κος Αρμουτάκης Γεώργιος καλωσόρισε και αυτός τους χιλιάδες επισκέπτες από όλο το κόσμο και ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους. Αμέσως μετά, δεκάδες βεγγαλικά φωταγώγησαν το βραδινό ουράνο των Ματάλων προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό  υπερθεάμα. 

Παράλληλα, στο Square Stage εμφανίστηκαν οι Carl Axon & The Rocking Rebels οι οποίοι γέμισαν μελωδικά την πλατεία του χωριού ενώ αργότερα οι Epan κράτησαν μουσική συντροφιά στους παρευρισκόμενους των γύρω καταστημάτων.

Μόλις οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 22:00 την εμφάνιση τους στη κεντρική σκηνή των Ματάλων έκαναν οι εκρηκτικοί Koza Mostra. Ο Ηλίας και η παρέα του ερμήνευσαν γνωστές επιτυχίες τους εκτοξεύοντας  το κέφι των χιλιάδων παρευρισκομένων στα ύψη. Για δυο ώρες, το κοινό χόρευε στους ρυθμούς του ΄΄ Alcohol is free ΄΄ και άλλων κομματιών του αγαπημένου συγκροτήματος, που πρόσφεραν απίστευτες στιγμές ξεσηκώνοντας με το μοναδικό τους ταλέντο το κοινό. Οι Koza Mostra μάγεψαν τα Μάταλα και τους φίλους του θεσμού που δεν σταμάτησαν να τους αποθεώνουν προσφέροντας μοναδικές στιγμές. Αυτό που συνέβει πραγματικά ήταν απίστευτο!

Τέλος, το κλείσιμο της βραδιάς έκανε ο αγαπητός σε όλους Φίλιππος Πλιάτσικας, ο άνθρωπος που το όνομα του έχει ταυτιστεί με ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά συγκροτήματα, τους ΄΄ Πυξ Λαξ ΄΄, αποθεώθηκε από το κοινό κατά την εμφάνιση του στη σκηνή. Φωνές, χειροκροτήματα δεν σταμάτησαν να ακούγονται δημιουργώντας ένα κλίμα μοναδικό. Αγαπημένα τραγούδια όπως το ΄΄ Μοναξιά μου όλα ΄΄, ΄΄ Μια συνουσία μυστική ΄΄ , ΄΄ Ποιος έχει λόγο στην αγάπη ΄΄ ήταν μόνο μερικές από τις πολλές προσωπικές επιτυχίες που ερμήνευσε ο αγαπημένος καλλιτέχνης παρασέρνοντας τον κόσμο σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Νοσταλγία, συγκίνηση αλλά και ποιοτική διασκέδαση συνέθεσαν αυτό το μαγικό σκηνικό που σίγουρα θα μείνει σε ολους αξέχαστο.

Αυτό που συνέβει την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ για φέτος, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, και επιβεβαιώσε με το καλύτερο τρόπο την αγάπη του κόσμου για το συγκεκριμένο θεσμό!!

Η είσοδος για τις συναυλίες και τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook