Σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Επανάστασης του 1770 στην Κρήτη « Επανάσταση Δασκαλογιάννη» στην γενέτειρα του, Ανώπολη Σφακίων.

Παρευρέθησαν εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκης Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  κ. Καλογερής Νικόλαος, ο Διοικητής 5ης Μεραρχίας κ. Αλεξίου Αλέξανδρος,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Λυμπινάκης Γεώργιος, ο πρώην Υπουργός κ. Βολουδάκης Μανούσος, ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Γυπαράκης Γεώργιος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και ενστόλων, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανωπόλεως, ακολούθησαν Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πλατείας όπου βρίσκεται η προτομή του μεγάλου αγωνιστή και επαναστάτη Ιωάννη Βλάχου Δασκαλογιάννη. 

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης Απόστολος ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης και ακολούθησε ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από την κ. Κόλλια Βίκυ, φιλόλογο- δημοσιογράφο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε   κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και πεντοζάλι από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο «ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ»

Ακολούθησε φιλοξενία απο το Δήμο Σφακίων και στη συνέχεια ο κ. Ζερβός με τον κ. Αναγνωστάκη, και τους Διοικητές Π.Κ. Βρυσών και Ανωπόλεως κ. Μαρκουλάκη και  κ. Πλυμάκη επισκέφτηκαν το νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανωπόλεως όπου συζήτησαν και δρομολογήθηκαν ενέργειες για την καλύτερη λειτουργία του. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την γέφυρα της Αράδαινας όπου ο κ. Ζερβός πρόσφερε στον κ Αναγνωστάκη παραδοσιακό Σφακιανό σακούλι με προϊόντα του τόπου.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν στις παραπάνω εκδηλώσεις και μας τίμησαν με την παρουσία τους.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook