Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων. Από την πλευρά του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Χανίων συμμετείχε ο πρόεδρος κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Τα επιλέξιμα βοσκοτόπια για το 2015 αλλά και γεωργικές εκτάσεις βάσει των οποίων έγινε η κατανομή των δικαιωμάτων έχουν ΜΕΙΩΘΕΙ στο έτος 2016 σε ποσοστό από 20% έως και 50%, με αποτέλεσμα ουδείς κτηνοτρόφος να μπορεί να ενεργοποιήσει τα δικαιώματά του το έτος 2016. 

Στην συνάντηση αναγνωρίστηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί χωρίς όμως να προταθεί συγκεκριμένη και οριστική λύση για το πρόβλημα μας.

Στην συνάντηση ειπώθηκαν τα εξής:

1.    Θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν δικαιώματα από βοσκοτόπους της Πελοποννήσου στην Κρήτη για να λυθεί το πρόβλημα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά κινδυνεύουμε μετά από 2-3 χρόνια να μας πουν μπαταχτσήδες και απατεώνες.

2.    Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει προκύψει από την εφαρμογή της ΚΑΠ άρα δεν μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα από πλευράς της κυβέρνησης. Είναι το ίδιο πράγμα που μας λένε όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις. Δεν μας λένε όμως ότι έχουν όλοι συμφωνήσει με την ΚΑΠ και έχουν βάλει φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους με αποτέλεσμα κάθε χρόνο χιλιάδες μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι και αγρότες να καταστρέφονται προς όφελος των μεγάλων κτηνοτροφικών και γεωργικών μονάδων.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ζητά την αλλαγή του νόμου επιλεξιμότητας των βοσκότοπων και επαναφορά της επιλεξιμότητας που ίσχυε μέχρι το 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook