Το περιστατικό εγκατάλειψης ενός κουταβιού σε κούτα στην περιοχή των Μουρνιών καταγγέλλει “Η Προστασία των Ζώων” που αναφέρει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έγινε αντιληπτή την ώρα της πράξης από μια άλλη γυναίκα η οποία και απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει στην αναφορά που κάνει προς τις αστυνομικές αρχές η Αναστασία Βυσσίνου-Μπομπολάκη:

“Στις 17/06/2016 περίπου στις 22.30 μμ. στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων στον αξιωματικό υπηρεσίας μετέβη μάρτυρας εγκατάλειψης ενός κουταβιού και κατέθεσε καταγγελία. Το μικρό κουτάβι εγκαταλείφτηκε μέσα σε μια κούτα, την οποία η οδηγός ενός αυτοκινήτου κατέβηκε και παράτησε στην περιοχή των Μουρνιών.

Η μάρτυρας ΧΚ , η οποία και έκανε την καταγγελία και η επίσης μάρτυρας ΣΣ πήραν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, τον οποίο και η πρώτη μάρτυρας κατέθεσε.

Είναι γνωστό σε όλους σας το πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα χιλιάδες αδέσποτα και οι συνέπειες της αδεσποτείας ιδίως για τα  ίδια τα ζώα αλλά και μερικές φορές για την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Μας προκάλεσε έκπληξη η αναφορά που έκανε στον σύλλογό μας Σ.Σ  , ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας που πήρε την κατάθεση, προσπάθησε επίμονα να τις αποτρέψει να την κάνουν, λέγοντας ότι θα τρέχουν στα δικαστήρια και διάφορα άλλα αποτρεπτικά επιχειρήματα.

Οι δυο κυρίες του απάντησαν ότι δεν πειράζει που θα τρέχουν και ότι πρέπει να διωχθεί η γυναίκα που εγκατέλειψε το κουτάβι και έτσι ο αστυνομικός πήρε τελικά την κατάθεση.

Αναρωτιόμαστε, αν οι ίδιοι οι αστυνομικοί αποτρέπουν τους πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων και δη αυτό της εγκατάλειψης, παρά τις εντολές της ΕΛ.ΑΣ έως και κεντρικά και μολονότι γνωρίζουν, ότι η εγκατάλειψη των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα αδέσποτα, αν μπορούμε μετά να έχουμε απαιτήσεις από τους πολίτες να μην σιωπούν, όταν γίνονται μάρτυρες κακοποίησης ζώων .

Επιπροσθέτως αναφέρουμε, ότι η καταγγελία έγινε μέσα στα πλαίσια του αυτόφωρου αλλά πολύ φοβόμαστε ότι καμία σημασία και ενδιαφέρον επεδείχθη για τη σύλληψη της ιδιοκτήτριας, γεγονός που μέσω της δημοσιοποίησης θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για  πολλούς άλλους.

Ζητάμε την έκδοση εγκυκλίου προς όλους τους αστυνομικούς της δύναμης του νομού Χανίων, όπου θα επισημαίνεται η σημασία τα περιστατικά κακοποίησης ζώων να τυγχάνουν της δέουσας  και αυξημένης θα λέγαμε προσοχής από τους αστυνομικούς και να μην αντιμετωπίζονται από ορισμένους ως μια αγγαρεία.

Επίσης ζητάμε να ερευνήσετε το πόσο αποτελεσματικά ενήργησαν τα επιφορτισμένα για τον εντοπισμό και την σύλληψη της καταγγελλόμενης αστυνομικά όργανα  ή κινήθηκαν τυπικά και εν είδη αγγαρείας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook