Πολύμορφη δραστηριότητα με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών οργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Σε μια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για μισθό παίρνουμε ψίχουλα, που το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό χτυπιούνται, προβάλλεται στη νεολαία σαν «ελευθερία» η μαστούρα, η φυγή από την πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή που σαρώνονται λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων λένε στους νέους ότι αυτό που καταφέρνουν να... «διασώσουν» είναι το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφή.

Θέλουν τους νέους με το κεφάλι σκυφτό και με το μυαλό θολωμένο. Γι’ αυτό η χειροτέρευση των όρων ζωής πάει μαζί με την όλο και πιο εντεινόμενη προσπάθεια για την αύξηση της χρήσης, της εξάρτησης, της διάδοσης των ναρκωτικών. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ που διογκώνουν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Με νόμο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ. το 2012 άνοιξε το δρόμο για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτοστατήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, καλλιεργώντας την ανοχή στη χρήση και την εξάρτηση, ντύνοντας με «προοδευτικό» περιτύλιγμα αντιδραστικές θέσεις όπως η νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε συνδιοργανώνει φεστιβάλ μαστούρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί εντός κι εκτός συνόρων στη διαφήμιση της κάνναβης με εκδηλώσεις, Επερωτήσεις βουλευτών κ.ά.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος καλεί τη νεολαία να σκεφτεί:

Ποιος ωφελείται από το παράνομο και νόμιμο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Το εμπόριο ναρκωτικών είναι μία μεγάλη μπίζνα με ετήσιο τζίρο που για το 2014 στην ΕΕ άγγιζε τα 27 δισ. ευρώ.

Ποιος ωφελείται όταν ένα τμήμα νεολαίας στέλνεται στο περιθώριο, ψάχνει διέξοδο στη φυγή από την πραγματικότητα αντί να την κοιτάξει κατάματα και να παλέψει για να την αλλάξει

Η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών δεν είναι η απάντηση στην πολιτική της καταστολής. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η καταστολή στέλνει το χρήστη στη φυλακή και η αποποινικοποίηση κρατάει το χρήστη στη σκλαβιά της χρήσης και της εξάρτησης. Ούτε η μία, ούτε η άλλη αντιμετωπίζουν τις αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση και την εξάρτηση και δεν εξασφαλίζουν ολοκληρωμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης-θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΣΚΛΗΡΑ» ΚΑΙ «ΜΑΛΑΚΑ» ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Καμία κοινωνική ανάγκη δεν έρχεται να καλύψει η νομιμοποίηση της κάνναβης εκτός από την ανάγκη του συστήματος να χειραγωγεί συνειδήσεις, ειδικά τώρα που παίρνει όλο και πιο σκληρά μέτρα για να διασφαλίσει τα κέρδη των εκμεταλλευτών σε συνθήκες κρίσης.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!

Η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι η μόνη προοδευτική και ριζοσπαστική γιατί έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του και όχι σαν μονάδα που πρέπει να επιβιώσει στη ζούγκλα του ανταγωνισμού. Γιατί δε δεχόμαστε ότι πρέπει να «συνηθίζουμε» στο πρόβλημα των ναρκωτικών σαν κάτι φυσικό, αλλά πρέπει να παλέψουμε ενάντια στις αιτίες που το γεννούν και το συντηρούν.

Για όλα τα παραπάνω η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ διοργανώνει πλούσια και πολύμορφη δραστηριότητα με τίτλο: «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις! Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή» μπροστά στις 26 Ιούνη, Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα:

26/6: Τουρνουά ποδοσφαίρου και ping pong στα Δειλινά στο Ηράκλειο (18.00). θα παρουσιαστούν οι απαντήσεις από ερωτηματολόγιο που διακινεί η οργάνωση για το φαινόμενο των ναρκωτικών.

27/6: Τουρνουά  beach volley στην παραλία του Ρεθύμνου (19.30)

28/6: Τουρνουά ποδοσφαίρου και beach volley στους Αγίους Αποστόλους στα Χανιά (18.00). θα ακολουθήσει συζήτηση και προβολή video.

Όλη την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε όλους τους χώρους που ζει και εργάζεται η νεολαία. Κλιμάκια της ΚΝΕ θα παραβρεθούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε χώρους δουλειάς και κατάρτισης, σε γειτονιές και χωριά της περιοχής.

Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να συζητήσουμε, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις απόψεις την νεολαίας, αλλά και να προβάλλουμε πλατιά τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά."