Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Ιούνη, παρέμβαση κλιμακίου της Κ.Ο. Ηρακλείου με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην εισαγγελία Ηρακλείου και στο Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Αφορμή της παρέμβασης αποτέλεσε έγγραφο των αστυνομικών Αρχών που στάλθηκε σε σχολεία του Ηρακλείου.

Στο έγγραφο, που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και εντάσσεται στα πλαίσια διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητείται να αποσταλεί λίστα από τα σχολεία με τα στοιχεία των μαθητών που πήραν μέρος στις μαθητικές κινητοποιήσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015.

Στις παρεμβάσεις αυτές ο Μ.Συντυχάκης ανέφερε πως πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους, οι οποίοι μόνο στόχο έχουν να βάλουν φρένο στη συνεχιζόμενη υποβάθμισή της εκπαίδευσης και να  διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως με τη συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία επιδιώκεται να σταματήσει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία σε μια περίοδο που τα σχολεία υπολειτουργούν με ευθύνη της ίδιας της πολιτείας λόγω έλλειψης σχολικών κτιρίων και αιθουσών, έλλειψης βιβλίων και εκπαιδευτικών, σταμάτημα της μεταφοράς των μαθητών και μετακύλιση του κόστους στο ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα κ.ά. Οι μαθητές σήμερα στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα, σε σχολικά κτίρια ασυντήρητα, αρκετοί από αυτούς υποσιτίζονται επειδή οι γονείς τους χτυπιούνται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Τέλος ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη του ΚΚΕ ότι η απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις δεν συνεπάγεται το σταμάτημα της καταστολής απέναντι στους μαθητές και ζήτησε να σταματήσει άμεσα η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης εντός και εκτός των σχολείων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook