Ατυχείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του δημάρχου Χανίων κ.Βάμβουκα, αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του δημοτικού χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην Περίδου η δημοτική παράταξη,  “Χανιά μαζί για το Δήμο μας”  με επικεφαλής τον κ. Μανόλη Σκουλάκη.

Σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι η προγούμενη δημοτική παράταξη έλαβε την πολιτική απόφαση (στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Ιουλίου 2012) για την καθ΄ ύψος επέκταση του υπάρχοντος πάρκινγκ, και τα όποια κωλλύματα στην συνέχιση του έργου ξεπεράστηκαν με στόχο να παραδοθεί το έργο στους δημότες των Χανίων.

Δείτε την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Η Δημοτική Παράταξη “Χανιά μαζί για το Δήμο μας” με επικεφαλής τον κ. Μανόλη Σκουλάκη σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου Χανίων κ. Βάμβουκα σε σχέση με την έναρξη λειτουργίας του δημοτικού χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων της οδού Περίδου, τονίζει τα εξής:

“Ατυχείς οι δηλώσεις του κ. Βάμβουκα, που απαξιώνουν και μηδενίζουν τις προσπάθειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση ενός έργου ζωτικής σημασίας για τα Χανιά.

Ο κ. Βάμβουκας, αιτιολογώντας την καθυστέρηση του έργου, αναφέρθηκε σε επιχειρηματικά συμφέροντα και πολιτικές παρεμβάσεις, σημειώνοντας  χαρακτηριστικά ότι η “προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν βοήθησε καθόλου”.

Φρόνιμο θα ήταν, να “φρεσκάρει τη μνήμη του” ο κ. Δήμαρχος, για να θυμηθεί ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2012, πήρε την πολιτική απόφαση (στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Ιουλίου 2012) για την καθ΄ ύψος επέκταση του υπάρχοντος πάρκινγκ κατά πέντε ορόφους και το σημαντικότερο πέτυχε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα JESSICA και την τριμερή χρηματοδότησή του με προϋπολογισμό 3.321.000 ευρώ.

Η συμφωνία συνεργασίας για την έναρξη της χρηματοδότησης του έργου (του πρώτου στην Ελλάδα) μεταξύ του Δήμου Χανίων, της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ Α.Ε. και του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης, το οποίο διαχειρίστηκε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και αποτέλεσε το φορέα υλοποίησης του προγράμματος JESSICA στην Κρήτη, υπεγράφη στις 4 Ιουλίου 2013, στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων 

Γνωρίζουμε όλοι ότι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Χώρων Στάθμευσης παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις του πρώην Δημάρχου κ. Σκουλάκη προς τον πρόεδρο της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. ότι κινδυνεύει το έργο, κάποια στιγμή οδήγησαν στην εμπλοκή του έργου, την διακοπή των εργασιών και την αναγκαιότητα διόρθωσης των παρατυπιών τις οποίες εγνώριζε η τότε και νυν Διοίκηση της ΚΥΔΩΝ Α.Ε., προκειμένου να προχωρήσει το έργο, κάτι που έγινε εν συνεχεία με την επαναπροκήρυξή του και την ανάδειξη νέου εργολάβου.

Το ζητούμενο για την κοινωνία των Χανίων είναι να ξεκαθαρίσει ο Δήμαρχος ποιοί έκαναν τις πολιτικές παρεμβάσεις και πώς θεμελιώνει την άποψή του ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν βοήθησε στην προώθηση του έργου.

Ελπίζουμε ότι όλα τα παραπάνω θα ξεκαθαρίσουν στην τελετή των εγκαινίων όποτε και αν γίνουν και εφ’ όσον προσκληθούν σε αυτήν οι Δημοτικές Παρατάξεις”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook