Συνάντηση με κινεζική αντιπροσωπεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ του Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Κωστή Χατζηδάκη, και του επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Guo Jinlong και του  Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zoo Xiaoli. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διεύρυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, η ενθάρρυνση των διμερών σχέσεων και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης για κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ευχάριστο κλίμα, ενώ από πλευράς Ν.Δ. επισημάνθηκε ότι επί κυβερνήσεων Ν.Δ. τέθηκαν ισχυρά θεμέλια σε επενδυτικό επίπεδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και διευρύνθηκε η συνεργασία μεταξύ σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι υποδομές, οι μεταφορές και το εμπόριο.

Τα μέλη της Κινεζικής Αντιπροσωπείας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεχιστεί η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών και να προχωρήσουν μια σειρά από επενδύσεις για τις οποίες έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από Κινέζους επενδυτές.