Στον  εκθεσιακό χώρο Πύλη Σαμπιονάρα  του Δήμου Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ απονεμήθηκαν  το Σάββατο βράδυ, 18 Ιουνίου 2016, τα 3 βραβεία  για τις νικήτριες φωτογραφίες του 2ου  φοιτητικού διαγωνισμού φωτογραφίας «Χανιά – Διαπολιτισμικές Συναντήσεις. 

Η βράβευση έγινε στα πλαίσια της έκθεσης των φωτογραφιών η οποία ήταν ανοικτή από 17 έως 20 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός, που έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά και απευθύνονταν σε φοιτητές της πόλης μας, συνδιοργανώθηκε από  το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) και το Δήμο Χανίων ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, ενώ συμμετείχαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα: Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών – TEI Kρήτης και Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης (ΑΕΝ Κρήτης). 

Το πρώτο βραβείο 100 € απονεμήθηκε από το βουλευτή Χανίων Αντώνη Μπαλωμενάκη στο φοιτητή του M.A.I.X., Ossama Elbagoury για τη φωτογραφία του ‘Life is a small boat which need a company, to arrive safely’. Το δεύτερο βραβείο 50 € απονεμήθηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη στο φοιτητή της ΑΕΝ Κρήτης Φώτιο Πουρνάρα για τη φωτογραφία του ‘Πώς να κρυφτείς απ’τα παιδιά…’.  Ενώ το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε από την καθηγήτρια της ΑΕΝ Κρήτης Κυριακή Μανιαδάκη στο φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημοσθένη Ζερβουδάκη για τη φωτογραφία του ‘com [e] unity’.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν o Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπρόεδρος του Δήμου Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και μέλος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού, αρχιτέκτονας Ζαχαρίας Πιστόπουλος, ο Διευθυντής του Μ.Α.Ι.Χ. Γιώργος Μπαουράκης, καθώς και.εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, φοιτητές και πολίτες των Χανίων.

Οι διοργανωτές εκφράζουν τη χαρά τους για τη μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών και τις πολύ καλές φωτογραφίες και στο φετινό διαγωνισμό.

Ιστότοπος του διαγωνισμού: http://photo-contest.maich.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook