Στο περιθωριο των εργασιών της συνόδου έγινε χθές η πρώτη ξενάγηση που διεξήγαγε  ο Δήμος Πλατανιά προς τους δημοσιογράφους  της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και  τους συνεργάτες τους..

Κατά την ξενάγηση οι καλεσμένοι  επισκέφτηκαν  την  Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ –Ροτόντα Επισκοπής  όπου τους καλωσόρισαν οι κάτοικοι της περιοχής ενω αρμόδιος υπάλληλος της αρχαιολογίας  έκανε την σχετική ξενάγηση απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα των επισκεπτών οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι απο το  αρχιτεκτονικό-θρησκευτικό μνημείο της Ροτοντας.

Δεύτερος σταθμός ηταν ο χώρος της αρχαίας μνημειακής Έλιας των Βουβών και το μουσειο ελιάς οπου οι δημοσιογράφοι  θαύμασαν   το γαλήνιο τοπίο και το υπεραιωνόβιο μνημειακό δένδρο.

Τους συμμετεχοντες συνοδεψε σε  ολη την διαρκεια της ξεναγησης ο Δημαρχος Πλατανια Ιωάννης Μαλανδράκης, μαζι με αντιδημάρχους και συνεργάτες του. Ακολούθησε  παράθεση δείπνου προς τους καλεσμένους.

Σημερα Τετάρτη με αφετηρία το Λιμάνι Κολυμβαριου στις 18.00, θα υπάρξει ξενάγηση δια μέσω των χωριών της ενδοχώρας  στο Ομαλό και στο Βοτανικό Πάρκο Κρήτης  οπου θα γινει παρουσίαση τοπικών προιόντων  και παραδοσιακό   κέρασμα   ενώ  θα χορέψει κρητικούς χορούς τοπικό συγκρότημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook