Τριήμερη επίσκεψη στις βάσεις στο Ακρωτήρι Χανίων από την Διοικήτρια του Ναυτικού των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική

Δεξίωση προς τιμήν της νέας αμερικανίδας διοικητού της διακλαδικής διοίκησης συμμαχικών δυνάμεων Νεαπόλεως και των ναυτικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, ναυάρχου Μισέλ Χάουαρντ, παρέθεσε ο αμερικανός ναύαρχος διοικητής της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου USS «Harry Truman» και ο κυβερνήτης του πλοίου, το οποίο έχει ελλιμενιστεί στη Σούδα για ανάπαυση του προσωπικού.

Η κα Χάουαρντ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της. 

Στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών του αεροπλανοφόρου, παρέστησαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπής και Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πηρς και οι τοπικές αρχές. 

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Να σημειωθεί πως η  η Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νεαπόλεως (Allied Joint Force Command Naples) και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, Admiral Michelle Howard USN, βρίσκεται στα Χανιά από την Τρίτη μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.    

Κατά την παραμονή της, η Admiral Michelle Howard USN μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, καθώς και τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.  David Pearce και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, επισκέφθηκε το Ναύσταθμο Κρήτης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής και την 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο τους.

Επίσης, η Admiral Michelle Howard USN είχε διμερείς συνομιλίες με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook