Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, απευθύνουν τα μέλη της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής, τα οποία έχουν και την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΚΑΠ οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, από τις 09:00 έως τις 19:00.

Για τα μέλη της Νομαρχιακής τίθενται ένας σταυρός προτίμησης. Ο κάθε ψηφοφόρος συμμετέχει στην κάλπη του Δήμου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένος. Σύμφωνα, επίσης, με απόφαση των κεντρικών οργάνων του Κινήματος ο ψηφοφόρος καταβάλει το συμβολικό ποσό των τριών ευρώ για τη συμμετοχή του στη διαδικασία.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν δύο κάλπες, μία για την εκλογή της Νομαρχιακής και μία για την Συντονιστική της Δημοτικής Οργάνωσης. Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών είναι οι έδρες των Καλλικρατικών Δήμων.

Οι κάλπες στο Νομό Ηρακλείου

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων, στα Πεζά στην αίθουσα του Δήμου

Δήμος Βιάννου, στην Άνω Βιάννο στην αίθουσα του Δήμου

Δήμος Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα στην αίθουσα του Δήμου

Δήμος Ηρακλείου, 4 κάλπες στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου. Ε. Καστρινάκη 23 (3 κάλπες στον α΄ όροφο και 1 στο ισόγειο)

Δήμος Μαλεβιζίου, στο Γάζι στην αίθουσα Δήμου

Δήμος Μινώα Πεδιάδος, στο Αρκαλοχώρι στην αίθουσα του 2ΟΥ Δημοτικού Σχολείου

Δήμος Φαιστού, στις Μοίρες στην Αίθουσα του Δήμου (Πολύκεντρο)

Δήμος Χερσονήσου, στο Δημαρχείο στην πρώην Αμερικανική Βάση