Μεγάλη ποσότητα χασισέλαιου για τα δεδομένα της Κρήτης και 5 εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές – Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η “δουλειά” που είχαν στήσει οι 3 συλληφθέντες

Μια αν μη τι άλλο κερδοφόρα… “επιχείρηση” χασίς είχαν στήσει 3 άνδρες, 26, 37 και 38 ετών στον δήμο Χερσονήσου. Οι τρεις δράστες είχαν στην κατοχή τους μια πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της Κρήτης ποσότητας χασισελαίου, βάρους άνω του 1 κιλού ενώ διατηρούσαν και 5 πλήρη εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι τρεις τους συνελήφθησαν χθες το πρωί στον δήμο Χερσονήσου μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Ανδρέας Δασκαλάκης, ανέφερε: 

Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου κατάφερε ένα μεγάλο πλήγμα στον χώρο των ναρκωτικών. Χθες, σε επιχείρηση που έγινε στο Ηράκλειο συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί. Σε έρευνες που έγιναν στην κοινή οικία των τριών συλληφθέντων, σε οχήματα ιδιοκτησίας τους, καθώς και σε αγροικία ιδιοκτησίας του 37χρονου και του 38χρονου βρέθηκαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εγκατεστημένα συνολικά πέντε πλήρη εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων, όπου και καλλιεργούνταν επιμελώς 96 δενδρύλλια σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους 1,5 μέτρου.”

“Επιπλέον μεταξύ άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε πάνω από ένα κιλό χασισέλαιο, ποσότητα πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της Κρήτης. Αυτός που παράγει χασισέλαιο πρέπει να είναι καλός γνώστης της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσει.

Από την έρευνα που έγινε, κατασχέθηκαν 

•    96 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,50 μέτρων,
•    1.062 γραμμάρια χασισέλαιο,
•    785,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•    εξοπλισμός εργαστηρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας (μετασχηματιστές, λάμπες, ανακλαστήρες θερμότητας, ανεμιστήρες  κ.α.),
•    μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης,
•    τρία αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό,
•    σπόροι κάνναβης και
•    3 ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.”

“Δουλειά” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – Πόσο ακριβό είναι το δυσεύρετο χασισέλαιο

Η χρήση του χασισέλαιου γίνεται με την τοποθέτηση πολύ μικρής ποσότητας που χωρά στη μύτη μιας καρφίτσας, πάνω στο τσιγάρο ή ακόμα και στο ρόφημα ή το γλυκό. Δεν χρειάζεται παραπάνω ποσότητα γιατί είναι πολύ δραστική ουσία. Ενδεικτικά, αν το χασίς έχει επίδραση 10% το χασισέλαιο έχει 65% επίδραση στον χρήστη.

Δεν είναι μόνο πολύ δραστικό αλλά και πολύ ακριβό, καθώς το γραμμάριο στοιχίζει 100-150 ευρώ (!) σχεδόν όσο στοιχίζει η κοκαΐνη. Η διαδικασία παραγωγής του γίνεται συνήθως με τη μέθοδο της απόσταξης χρησιμοποιώντας οινόπνευμα και απαιτεί εργαστηριακές γνώσεις αυτού που αναλαμβάνει την παραγωγή. Όλα αυτά τα στοιχεία το καθιστούν δυσεύρετο.

Συνολικά, η το ύψος των ευρημάτων, τόσο του χασισέλαιου όσο και των δενδρυλλίων και της ακατέργαστης κάνναβης υπολογίζεται περίπου στις 250.000 ευρώ! Από τα δενδρύλλια βγαίνουν περίπου 800-1000 γραμμάρια κάνναβη, έτσι τα 96 δενδρύλλια υπολογίζεται ότι θα έδιναν περίπου 80 κιλά κάνναβη αξίας 120.000. Το χασισέλαιο από μόνο του κοστίζει 100.000 ευρώ (!) συν τα επιπλέον γραμμάρια κάνναβης και σπόρων που βρέθηκαν.

Οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν δεν είχαν ξαναπασχολήσει στο παρελθόν. Αν το προσδοκόμενο όφελος υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ από πλημμέλημα ανεβαίνουμε σε κακούργημα. Έτσι στην περίπτωση των 3 συλληφθέντων αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηράκλειου, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook