Ένα εκπληκτικό βίντεο – Δείτε και αποκλειστικά πλάνα από τις προνηώσεις αεροσκαφών στο Αμερικανικό θηρίο

Στην Σούδα βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Χάρυ Τρούμαν, η ναυαρχίδα της Αμερικανικής πολεμικής μηχανής, ενώ ήδη οι 6000 επιβάτες του έχουν κατακλύσει την πόλη.

Δείτε το βίντεο από τον κατάπλου στην ναυτική βάση της Σούδας

Μερικά εκπληκτικά στοιχεία και βίντεο από την αποστολή του Flashnews.gr στο πλοίο το 2013 ανοιχτά του Ισραήλ 

Με ύψος όσο ένα 24όροφο κτίριο και όγκο που προκαλεί δέος, το USS Harry S. Truman (CVN-75), όπως είναι η πλήρης ονομασία του, αποτελεί ουσιαστικά μια πλωτή αεροπορική βάση. 

Ναυπηγήθηκε το 1996 στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, δύο χρόνια μετά εντάχθηκε στον 6ο στόλο και από τότε εκτελεί αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού κόλπου. 

Η στιγμή της προσήωσης μας στο πλοίο

 

Το αεροπλανοφόρο Truman έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα ενώ η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4.5 στρέμματα. 

Πλάνα απο την γέφυρα

 

Στις 2.500 καμπίνες του Truman διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των 80 πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία ανεβαίνουν στο κατάστρωμα από 4 καταπέλτες. 

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του αεροπλανοφόρου είναι πως η ημερήσια κατανάλωση πόσιμου νερού φτάνει τα 1.500 κυβικά μέτρα, ενώ καθημερινά παρασκευάζονται 18.000 γεύματα. Επίσης, στο πλοίο εκδίδεται καθημερινή εφημερίδα, ενώ διαθέτει και δικό του τηλεοπτικό σταθμό.

Τα δυο εκπληκτικά στοιχεία ωστόσο που αξίζει να σημειώσει κανείς είναι τα δεδομένα της προσνήωσης και της απονήωσης:

Η πρωσνήωση γίνεται σε μερικά δευτερόλεπτα, το αεροπλάνο αφού ακουμπήσει το διάδρομο με 120 μίλια την ώρα, γαντζώνεται σε συρματόσχοινο και φρενάρει σε 5 δευτερόλεπτα τα 150 μέτρα του διαδρόμου.

Πλάνα απο τις προσηνώσεις 

 

Αντίστοιχα κατά την απονήωση είναι δεμένο για να αποκτήσει πλήρη ισχύ στις μηχανές και με την βοήθεια ενός καταπέλτη αφήνει την πίστα με ταχύτητα 120 μιλίων και διανύει τα 150 μέτρα της σε μόλις 2 δευτερόλεπτα!!

Πλάνα απο τις απονηώσεις

 

Πλάνα από τον έλεγχο του αεροδιαδρόμου από το εξειδικευμένο προσωπικό

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook