Πρόεδρος ΔΣ ΑΝΕΚ: Πατριωτικό καθήκον η Hellenic Seaways να μείνει σε ελληνικά χέρια  και να μην πάρει τον έλεγχο η εταιρεία του Grimaldi

Μηνύματα αισιοδοξίας για  υπέρβαση των οικονομικών δυσκολιών που ήταν αποτέλεσμα της κρίσης στην Ελλάδα, μετέφερε στους μετόχους της ΑΝΕΚ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Γιώργος Κατσανεβάκης, κατά την σημερινή Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως  προχωρούν οι συζητήσεις με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση του δανεισμού, αλλά και η απόφαση για αγορά μετοχών της Hellenic Seaways, προκειμένου – όπως είπε – η εταιρεία να μείνει σε Ελληνικά χέρια και να μην περάσει σε…Ιταλικά.

Παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα της Διοίκησης για το 2015, τα οποία και υπερψηφίστηκαν από τους μετόχους, ο κ.Κατσανεβάκης ανέφερε πως από το έτος αυτό ξεκίνησε η ανάκαμψη της επιβατηγού ναυτιλίας , ενώ σηματοδότησε και την επιστροφή του Ομίλου της ΑΝΕΚ στην κερδοφορία για πρώτη φορά μετά το 2007.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ αναφέρθηκε αναλυτικά στα οικονομικά στοιχεία του 2015, ενώ χαρακτηριστικές ήταν δύο αναφορές.

Η μία, πως στην διάρκεια του έτους το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε από τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου στον Πειραιά, 116.000 πρόσφυγες – μετανάστες, ενώ ;από την μίσθωση του πλοίου το κράτος οφείλει στην ΑΝΕΚ πέντε εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 αναμένεται να καταβληθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η δεύτερη αναφορά αφορούσε στην τραγωδία του “Norman Atlantic” για την οποία ο κ.Κατσανεβάκης είπε πως οι Ιταλικές αρχές βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο.  Επίσης γνωστοποίησε πως από τις αποζημιώσεις δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου καθώς υπήρχε ασφαλιστική κάλυψη.

Σε ότι αφορά στο 2016,  οι προοπτικές για τον Όμιλο της ΑΝΕΚ είναι ελπιδοφόρες με άμεσους στόχους της εταιρείας την βελτίωση της κερδοφορίας και την κεφαλαιακή ενίσχυση.

Όπως είπε ο κ.Κατσανεβάκης, η εταιρεία για να προστατεύσει τα συμφέροντά της αποφάσισε να αποκτήσει μετοχές της Hellenic Seaways , τονίζοντας πως είναι πατριωτικό καθήκον και της ΑΝΕΚ να αποτρέψει το ενδεχόμενο η εταιρεία του Grimaldi να αποκτήσει τον έλεγχο της Hellenic Seaways.

 

Μετά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε ψηφοφορία, κατά την οποία υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα που είχαν τεθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook