Ευθύνες για «σωρεία λαθών» επιρρίπτει στην αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και επέκρινε τις προσπάθειες της εταιρίας News International του Ρούπερτ Μέρντοχ να «παρεμποδίσει» την έρευνα. Σήμερα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα καταθέσει στο κοινοβούλιο σχετικά με την απόφασή του να προσλάβει τον πρώην διευθυντή της εφημερίδας News of the World, Αντι Κόλσον, ως επικεφαλής της επικοινωνιακής του ομάδας.

Η επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, στην οποία κατέθεσαν δύο από τους πρώην ανώτατους αξιωματούχους της αστυνομίας στη Βρετανία σχετικά με το σκάνδαλο, ανακοίνωσε επίσης ότι πρέπει να δοθούν κονδύλια για την ενημέρωση άλλων πιθανών θυμάτων τηλεφωνικών υποκλοπών.

\”Εχει υπάρξει μία σειρά από αποτυχίες από την Μητροπολιτική Αστυνομία και σκόπιμες απόπειρες της News International να παρεμποδίσει τις διάφορες έρευνες,\” δήλωσε ο Κιθ Βαζ, προεδρεύων της επιτροπής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης των Εργατικών.

Επίσης η έκθεση της επιτροπής, η οποία καταγράφει με λεπτομέρειες την έρευνα της αστυνομίας και τις μεθόδους των δραστών των τηλεφωνικών υποκλοπών, ήταν ιδιαίτερα επικριτική προς τους πρώην αναπληρωτές επιτρόπους της αστυνομίας Τζόν Γέιτς και Αντι Χέιμαν.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η έκθεση του Γέιτς το 2009 σχετικά με την έρευνα, κατά την οποία αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει και πάλι η υπόθεση, ήταν \”εξαιρετικά ανεπαρκής\” και ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για ένα \”σημαντικό λάθος κρίσης\”.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον,ο οποίος έφτασε χθες το βράδυ από τη Νότια Αφρική, θα καταθέσει στο κοινοβούλιο σχετικά με την απόφασή του να προσλάβει τον πρώην διευθυντή της εφημερίδας News of the World, Αντι Κόλσον, ως επικεφαλής της επικοινωνιακής του ομάδας. Ο Κόλσον παραιτήθηκε από την εφημερίδα το 2007 όταν δύο από τους δημοσιογράφους της καταδικάστηκαν για τηλεφωνικές υποκλοπές. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook