«Οι Σκωτζέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ»

Ντόμινο εξελίξεων με απρόβλεπτες συνέπειες φέρνει η ψήφος του Brexit για έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δηλώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ΕΕ «καθιστά σαφές ότι ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του στους κόλπους της ΕΕ», μετέδωσε το PA.

Η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στους κόλπους της ΕΕ, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νίκολα Στέρτζον, μετά την ψήφο των Σκωτζέζων υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη Βρετανία.

«Η ψηφοφορία εδώ καθιστά σαφές ότι οι Σκωτζέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ», δήλωσε η Στέρτζον.

«Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς δηλώνει ότι η βρετανική ψήφος υπέρ του Brexit «ενισχύει την υπόθεση» του δημοψηφίσματος για μία ενωμένη Ιρλανδία.

Ωστόσο όπως σημειώνει η εφημερίδα Guardian θεωρείται εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο το Λονδίνο να επιτρέψει την διενέργεια ενός τέτοιου δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook