Το ένα μετά το άλλο τα κείμενα για τα θέματα που είχε προαποφασισθεί να συζητηθούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στο Κολυμπάρι Χανίων, υπογράφονται από τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Προηγείται η επεξεργασία ενός αρχικού κειμένου με κατάθεση προτάσεων και συζήτηση επι αυτών.

Μετά την έγκριση του τελικού κειμένου, αυτό μεταφράζεται στις επίσημες γλώσσες της Συνόδου και υπογράφεται.

Ήδη έχουν επεξεργασθεί και συμφωνηθεί τα κείμενα για την Διασπορά, το Αυτόνομο των Εκκλησιών, για την σπουδαιότητα της νηστείας, ενώ χθες το βράδυ έγινε συζήτηση και για το κείμενο που αφορά στο «μυστήριο του γάμου και τα κωλύματα αυτού».

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί προς επεξεργασία και διαμόρφωση και το τελικό κείμενο που αφορά στις «σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον».

Οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, επι της ουσίας, ολοκληρώνονται το πρωί του Σαββάτου με την τελευταία συνεδρία, ενώ από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι της 7:30 το βράδυ θα γίνει το «κλείσιμο των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου».

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 20:00 και στο φρούριο Φιρκάς των Χανίων θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση και παράθεση δείπνου από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 9 το πρωί και στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου των Χανίων θα τελεστεί συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη και των 9  Προκαθημένων των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών.

Δείτε την τελευταία ενημέρωση Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης 23/6

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook