Λίγες ώρες έμειναν πριν ετοιμάσετε τα πράγματα σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και ένα από τα βασικότερα steps που πρέπει να κάνετε είναι να… προετοιμάσετε τα άκρα σας για να βγείτε στην παραλία περιποιημένες!

Για να μην χαλάσει το πεντικιούρ σας την επόμενη κι όλας ημέρα, έχουμε μερικά έξυπνα tricks που θα σας βοηθήσουν να το διατηρήσετε για πάνω από 20 ημέρες αναλλοίωτο!

Μάθε αυτά τα 4 τέλεια κόλπα και θα μας θυμηθείτε:

#1 Πριν από το βερνίκι, μουλιάστε τα νύχια σας:

Όταν μουλιάζετε τα χέρια σας, το δέρμα απορροφά το νερό, διογκώνεται και ως εκ τούτου ζαρώνει. Θα επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση μόλις στεγνώσει. Αν όμως βάλετε βερνίκι στα νύχια ενώ το δέρμα γύρω από αυτά είναι ακόμα διογκωμένο από το νερό, δεν θα τα βάψετε σωστά, αλλά ούτε και το βερνίκι θα μείνει καλά επάνω σε ένα νύχι που έχει απορροφήσει νερό. Ναι, και τα νύχια σας απορροφούν νερό, όχι μόνο το δέρμα.

#2 Έξτρα πέρασμα με top coat μετά από 3 ημέρες:

Αξίζει τον κόπο να περάσετε μία έξτρα στρώση top coat πάνω από τα νύχια τρεις μέρες αφότου κάνατε μανικιούρ. Μην ξεχάσετε να το περάσετε και από το άκρο του νυχιού. Θα προστατεύσει την κερατίνη στα νύχια σας και βοηθήσει το μανικιούρ σας να κρατήσει περισσότερο.

#3 Χρησιμοποιήστε λαδάκι για τα πετσάκια:

Θα βοηθήσει το δέρμα γύρω από τα νύχια να μην ξεραθεί και ξεφλουδίσει. Μια φορά κάθε βράδυ προτού πέσετε για ύπνο θα κάνει θαύματα για το μανικιούρ και το πεντικιούρ σας.

#4 Ενυδάτωση και προστασία για τα πόδια:

Όταν φοράτε flip-flops ή πέδιλα, αφήνετε τα πόδια σας εκτεθειμένα στον ήλιο, την σκόνη και την υγρασία και αυτό μπορεί να καταστρέψει το πεντικιούρ σας μέσα σε μία εβδομάδα. Το μυστικό είναι η καθημερινή ενυδάτωση. Βάλτε μια ενυδατική κρέμα μετά το ντους για να προστατεύσετε τα πόδια σας.

faysbook


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook