Την προσωρινή σφράγιση του καταστήματος στο οποίο πραγματοποιήθηκε το γλέντι της βάπτισης που οδήγησε στη μαζική δηλητηρίαση καλεσμένων αποφάσισε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας μέχρις ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί.

Όπως αναφέρει το lamiastar ο κύκλος των δειγματοληψιών ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα όταν στην παραλία Διστόμου έφτασε κλιμάκιο του ΕΦΕΤ, του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους τμήματος υγείας της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας.

Συντετριμμένος δηλώνει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας 

Συντετριμμένος δηλώνει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας όπου δεκάδες άνθρωποι έφαγαν σε τραπέζι βάπτισης και στη συνέχεια κατέληξαν με συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλας στο νοσοκομείο με έναν 55χρονο να χάνει τη ζωή του.

Μιλώντας στο lamiastar εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και δήλωσε άγνοια για το τι μπορεί να έχει συμβεί και σε τι οφείλεται.

Όπως ανέφερε όλα τα φαγητά είχαν παρασκευαστεί την ίδια ημέρα και τόνισε ότι όλα τα προϊόντα που προμηθεύεται είναι ελεγμένα ενώ δεν έχει αλλάξει προμηθευτές.

Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι η επιχείρησή του λειτουργεί 40 χρόνια και πως ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε σημειωθεί κάτι αντίστοιχο.Επίσης είπε ότι το συγκεκριμένο τραπέζι είχε περίπου 140 άτομα, αριθμός μικρός όπως τόνισε για τα δεδομένα της επιχειρήσης που διοργανώνει εκδηλώσεις και για 400 άτομα.

Τέλος, ανέφερε ότι κάποια σκευάσματα και γλυκά τα έφεραν οι ίδιοι οι οικοδεσπότες.

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ποια τροφή προκάλεσε τη μόλυνση δεκάδων ανθρώπων με σαλμονέλα με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός προσκεκλημένου στη βάπτιση.

Την προσωρινή σφράγιση του καταστήματος αποφάσισε στο μεταξύ η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας μέχρις ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και τις επόμενες ώρες πολλοί κατέληξαν στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφηκαν μετά το τραπέζι της βάφτισης.  Έχουν νοσηλευθεί 25 ασθενείς εκ των οποίων εννέα παραμένουν στο νοσοκομείο. Ακόμη ανακοινώθηκε ότι παραγματοποιείται εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας, ενώ σήμερα μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου.

newpost.gr