Μητροπολίτης Δαμασκηνός: Δεν νοείται Θεία Λειτουργία χωρίς την παρουσία πιστών – Πως θα γίνει το Συλλείτουργο των Προκαθημένων στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου

Πυρετός ετοιμασιών επικρατεί στην Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η οποία και θα φιλοξενήσει την τελευταία Θεία Λειτουργία των Προκαθημένων των Αυτοκέφαλών Εκκλησιών πριν αναχωρήσουν από την Κρήτη.

Το Συλλείτουργο των Προκαθημένων με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου όπου όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή 120 εκπροσώπων των Εκκλησιών αλλά και 350 πιστών οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Συλλείτουργο εντός της Εκκλησίας.

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, δεν νοείται η τέλεση Θείας Λειτουργίας χωρίς την παρουσία των πιστών.

Για τον σκοπό αυτό, και λόγω των μέτρων ασφαλείας, η Μητρόπολη χορήγησε 350 ειδικές άδειες εισόδου σε ισάριθμους πολίτες, οι οποίοι με αυτή την άδεια θα μπορέσουν να εισέλθουν στον Ναό, το αργότερο μέχρι τις 7:30 το πρωί της Κυριακής.

Όμως  και όσοι δεν έχουν την ειδική άδεια θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το Συλλείτουργο στον προαύλειο χώρο του Ναού, όπου θα τοποθετηθούν τέντες, καρέκλες και ειδική γιγαντοοθόνη.

 

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της τέλεσης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη, επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάλογη Σύνοδος Ορθοδόξων Εκκλησιών εκτός κάποιου μεγάλου κέντρου.

 

Τέλος ο κ.Δαμασκηνός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσοι συνέδραμαν για την καλυτερη οργάνωση τόσο του Συλλείτουργου, όσο και του γεύματος που θα παρατεθεί από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στους εκπροσώπους των Εκκλησιών το μεσημέρι της Κυριακής στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως στο Βαρύπετρο.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook