Η απόφαση αναίρεσης του σκέλους του επίμαχου βουλεύματος του Αρείου Πάγου, δεν αφορά τις κατηγορίες για bullying κατά του Β. Γιακουμάκη, αλλά επουσιώδες σκέλος του βουλεύματος

Διαψεύδει την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο πρώην υπουργός και τέως βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Μια ημέρα μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι με απόφαση του Αρείου Πάγου ο κ. Μαρκογιαννάκης παραπέμπεται οριστικά σε δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο χανιώτης πολιτευτής, σε δήλωσή του, ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση αναίρεσης του σκέλους του επίμαχου βουλεύματος του Αρείου Πάγου, δεν αφορά τις κατηγορίες για bullying κατά του Β. Γιακουμάκη, αλλά επουσιώδες σκέλος του βουλεύματος.

Παράλληλα, ο κ. Μαρκογιαννάκης, στη δήλωσή του κάνει λόγο για "κατάντημα των κκ. Ανώτατων Δικαστών, να εκδώσουν απόφαση στηριζόμενοι σε "μια αστεία αιτιολογία" που στόχο έχει να τον θίξει επειδή είναι επώνυμος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε αναλυτικά την δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη:

Η είδηση που έχει κατακλύσει τα Μ.Μ.Ε., περί απόρριψης της αναίρεσης που είχε ασκηθεί από τον Εισαγγελέα του Α.Π. σε υπόθεση που με αφορά και περί παραπομπής μου σε δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη, είναι κατά το δεύτερο σκέλος καθ’ ολοκληρίαν ψευδής και κακοήθης.

Η αλήθεια είναι ότι:

Για την ανόητη δίωξη, σχετικά με το bullying κατά του Β. Γιακουμάκη, που είχε ασκηθεί εναντίον μου από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, εκδόθηκε το με αριθμό 15/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων, με το οποίο απαλλάχτηκα πανηγυρικά. Το βούλευμα αυτό έχει γίνει ήδη αμετάκλητο. Η αναίρεση του Εισαγγελέα του Α.Π. αφορούσε επουσιώδες σκέλος το εν λόγω βουλεύματος, που καμία σχέση δεν έχει με τις κατηγορίες για bullying κατά του Β. Γιακουμάκη. Αφορά τιμωρία μαθητή που σε ανύποπτο χρόνο είχε γράψει το όνομα του χωριού του σε τοίχο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ο Εισαγγελέας του Α.Π. άσκησε αναίρεση κατά του σκέλους του Βουλεύματος με το οποίο παραπέμφθηκα ως ηθικός αυτουργός του Διευθυντή της Σχολής και ενός ακόμη μέλους του Πειθαρχικού Συμβουλίου, για την απόφαση που πήραν να επιβάλουν την ποινή της αποβολής για τρεις ημέρες του μαθητή από τα μαθήματα της Σχολής και όχι όπως έπρεπε από την εστία της Σχολής.

Λόγος αναίρεσης ήταν η κακή εφαρμογή ουσιαστικής ποινικής διάταξης, δεδομένου ότι ούτε το Π.Δ. που προβλέπει τις πειθαρχικές ποινές ατακτούντων μαθητών τεχνικών σχολών, ούτε ο κανονισμός της σχολής προβλέπει τέτοια ποινή!  

Όπως πληροφορήθηκα σήμερα, το ποινικό τμήμα του Α.Π. σε συμβούλιο απέρριψε την αναίρεση. Η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί και ως εκ τούτου δεν την έχω στα χέρια μου.  Πληροφορήθηκα όμως την αιτιολογία της από έγκυρη πηγή. 

Λυπάμαι πολύ για το κατάντημά των κκ Ανώτατων Δικαστών να εκδώσουν απόφαση με μία αστεία, γελοία θα έλεγα αιτιολογία. Η κατήδες θα ωχριούσαν μπροστά τους. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι την άθλια νομική τους κατασκευή την μεθοδεύσαν, επειδή είμαι επώνυμος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Άξιος λοιπόν ο μισθός τους. Άντε και καλή προαγωγή στις επόμενες κρίσεις. Ντροπή τους.

Να έχουν όμως υπόψη τους ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Και γι΄ αυτούς και για τους υφισταμένους των, οι οποίοι κινούμενοι με τα ίδια ελατήρια, για έναν και πλέον χρόνο πρόσβαλλαν κατ’ εξακολούθηση, με πρόθεση, την τιμή και την υπόληψή μου, ταλαιπώρησαν την οικογένειά μου και με έβλαψαν ανεπανόρθωτα, ισχύει το «ως εδώ και μη παρέκει» και η παροιμία «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». 

Μετά την καθαρογραφή της απόφασης θα τα ξαναπούμε. Για τους άθλιους κονδυλοφόρους, τους κακοποιούς της δημοσιογραφίας και τα λογής ανθρωπάκια που βρήκαν την ευκαιρία για άλλη μια φορά να χύσουν το δηλητήριό τους, έρχεται και για αυτούς η ώρα.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης

τ. Βουλευτής Χανίων