Το ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ  για την κάλυψη της δαπάνης των ανασκαφικών τομών– που διεξάγονται από την ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων – που θα διερευνήσουν τον αρχαιολογικό χώρο κάτω από το Εθνικό Στάδιο Χανίων, ενέκρινε προς το Δήμο Χανίων, η Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ Α.Ε., γνωστοποίησε την εν λόγω έγκριση, αποστέλλοντας παράλληλα το ιδιωτικό συμφωνητικό και την κατάσταση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που θα πρέπει να υποβληθούν στην Υπηρεσία, προκειμένου να προωθηθεί η οικονομική ενίσχυση.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ποσό εγκρίθηκε έπειτα από σχετική επιστολή, που είχε αποστείλει ο Δήμαρχος Χανίων στις 29/6/2011 στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε., κ. Ι. Σπανουδάκη, ζητώντας από τη διοίκηση του Οργανισμού να χρηματοδοτήσει στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης – τις εργασίες ολοκλήρωσης των αρχαιολογικών τομών – που βρίσκονται σε εξέλιξη – στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

 «Όπως είναι γνωστό το ποσό που εκταμιεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (40.000 €), πριν από λίγο καιρό, δεν επαρκεί για το σκοπό αυτό» τόνιζε στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι «ο Δήμος Χανίων δεσμεύεται ότι -με προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψει με την ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων- θα διαθέσει το σύνολο του παραπάνω ποσού για την ολοκλήρωση αυτού του καθ’ όλα αναγκαίου έργου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook