«Παραπληροφόρηση, δράκους και μυθεύματα», αποτελούν, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, οι ισχυρισμοί ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την παραγραφή 12.000 μεγάλων φορολογικών υποθέσεων. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχουν ήδη μεταφερθεί από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 4.000 μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, εκ των οποίων οι 1.196 ήταν με εισαγγελική παραγγελία και οι 2.751 αφορούν άλλες σοβαρές υποθέσεις. Εκκρεμεί όπως είπε η μεταφορά άλλων 25.000 υποθέσεων, οι οποίες θα προτεραιοποιηθούν από τη ΓΓΔΕ και θα αποφασιστεί ποιες εξ αυτών θα ελεγχθούν, αφού όπως παραδέχτηκε οι ελεγκτές δεν επαρκούν. «Δεν έχουμε 50.000 ελεγκτές, αλλά 9.000 προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες και αναγκαζόμαστε να προτεραιοποίησουμε τους ελέγχους», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ και Μπόργιανς.

«Ενοχλούνται αυτοί που βλέπουν ότι το ΣΔΟΕ έχει επιτυχίες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, στον τομέα των αυτοκινήτων και από χθες και στο χώρο του ποδοσφαίρου που ελέγχει», σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, θέλοντας να δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε ότι ο φορολογικός μηχανισμός εστιάζει την προσοχή του στις μεγάλες και τις πολύ μεγάλες υποθέσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνουν την πολιτική απόφαση για τους κλάδους που θα ελεγχθούν αλλά δεν παρεμβαίνουν στην απόφαση της ΓΓΔΕ για το ποιες ακριβώς επιχειρήσεις θα ελέγξουν.

«Αυτοί που κατηγορούν και λένε ότι μεθοδεύουμε την παραγραφή ξεχνούν να πουν τι έκαναν οι ίδιοι. Ξεχνούν ότι 31 Δεκεμβρίου 2016 παραγράφονταν 12.000 υποθέσεις που έπρεπε να ελέγξει το ΣΔΟΕ με 514 ελεγκτές. Ξεχνούν να πουν πως “φούσκωσαν” το ΣΔΟΕ. Εμείς πήραμε την πολιτική ευθύνη και παρατείναμε την παραγραφή για ένα έτος», ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης, «καρφώνοντας» εμμέσως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αλεξιάδης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, για ν’ αποσείσει και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κατάρρευσης των φορολογικών εσόδων. Παρουσιάζοντας στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το πρώτο 5μηνο του 2016, υποστήριξε ότι τα έσοδα ήταν κατά 4,72% πάνω από το στόχο και οι επιστροφές φόρων υπερέβησαν το στόχο κατά 11,85%.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook