Μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μία χρονιά που θα μείνει με ένα μεγάλο θετικό πρόσημο στην ιστορία του Μουσικού Σχολείου Χανίων, αφού έγιναν τόσα πολλά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το σχολείο είχε μεγάλες επιτυχίες όπως την υψηλότερη θέση στη διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών στην  Καρδίτσα, την 1η θέση στο διαγωνισμό για τις φυσικές επιστήμες  Chain Reaction,  την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή συνάντηση για τις φυσικές επιστήμες στη Βουλγαρία. Ταυτόχρονα το Μουσικό Σχολείο έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία των Χανίων συμμετέχοντας με ανεξάρτητα μουσικά σύνολα από μαθητές του σε πλήθος εκδηλώσεων, όπως την εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης, την εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Χανίων για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την εκδήλωση για την υποδοχή του Γάλλου Ακαδημαϊκού Andrei Makine στο ΚΑΜ, την τελετή έναρξης του Minoan Cup, την τελετή έναρξης του Μαραθωνίου Κρήτης κ.α.  

Ο Σύλλογος γονέων συνέδραμε  ως αρωγός στις προσπάθειες του Μουσικού Σχολείου, επιδεικνύοντας από τη μεριά του  μία ιδιαίτερα έντονη δράση. Μια δράση που ακόμα συνεχίζεται αφού με πρόταση  στην Περιφέρεια Κρήτης  πέτυχε μετά την αποδοχή της ιδέας από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και την  έγκριση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή,  να συμπράξει το Μουσικό Σχολείο  με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στη μεγάλη  εκδήλωση που θα γίνει στη Ρόκα Κισάμου στις 18-08-2016. Επιπλέον, έχουμε δρομολογήσει την αδελφοποίηση με το ιστορικό και μεγαλύτερο σχολείο της Κύπρου, το Παγκύπριο Σχολείο όπου τμήμα του αποτελεί το Μουσικό Σχολείο της Λευκωσίας, αδελφοποίηση η οποία θα γίνει το προσεχές έτος και θα έχει ιδιαίτερο θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στο σχολείο  αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία των Χανίων. 

Το βασικότερο όμως  που καταφέραμε σαν Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Χανίων, ήταν να χτίσουμε μία ισχυρή και ακλόνητη βάση επικοινωνίας σε ολόκληρη τη σχολική  κοινότητα, με κριτήριο την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση, το σεβασμό αλλά και τους δεσμούς  φιλίας που αναπτύχθηκαν  μεταξύ μας. Μια βάση επικοινωνίας που επεκτείνεται ιδιαίτερα  και στο Δήμο Χανίων και στην Περιφέρεια Κρήτης.
Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να γιορτάσουμε!

Σας καλούμε σε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων Σάββατο στις 25-06-2016, ώρα 7 το απόγευμα,  στο χώρο του Μουσικού Σχολείου στα Φρούδια Χαλέπας. Τη μουσική επιμέλεια θα τη χειριστούν καθηγητές, με μουσικά σύνολα όπου θα συμμετέχουν μαθητές του σχολείου.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα υπάρχει δωρεάν φαγητό που θα ετοιμάσουν γονείς, ενώ θα  προσφέρονται σουβλάκια και αναψυκτικά με συμβολικό τίμημα για την ενίσχυση του Συλλόγου του σχολείου.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook