Εκδήλωση διοργανώνει στα Χανιά την Παρασκευή 8 Ιουλίου η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, πίσω από το Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι στις 20.30

Όπως αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της:

"Ιδιαίτερα αισθητή  έκαναν την παρουσία τους, στην πόλη μας, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι «ράμπο» του αεροπλανοφόρου «Τρoύμαν» που ήρθαν για αναψυχή αφού πρώτα μακέλεψαν τους λαούς των γειτονικών χωρών μας, με τα γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Μεθυσμένοι περιφέρονται και προκαλούν, παρενοχλούν ντόπιους και ξένους, κλέβουν, καταστρέφουν περιουσίες, .
Παράλληλα μας προβάλουν και τις «αγαθοεργίες τους» όπως στο Γηροκομείο που  στενάζει από την έλλειψη προσωπικού. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που την ίδια στιγμή που γίνονται αυτά στην πόλη, στελέχη της όπως ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος και Εσωτερικών Π. Κουρουπλής γλεντοκοπούν στο αεροπλανοφόρο .   

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων κάνοντας βήμα παραπέρα στην ανάμειξη της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, συμφωνεί στην αναβάθμιση της αμερικανοΝατοϊκης βάσης της Σούδας και τον εκσυγχρονισμό αυτής, συμμετέχει ενεργά στο νέο έγκλημα που προετοιμάζουν ΝΑΤΟ και Ε.Ε. σε βάρος της Λιβύης, παραχωρώντας τη βόρεια και νότια πλευρά της Κρήτης (αέρας και θάλασσα) στους Νατοϊκους φονιάδες, δηλώνει με περηφάνεια «…ότι όλο το νησί είναι ένα απέραντο αεροπλανοφόρο…»    

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα τελευταία γεγονότα, καλεί το λαό των Χανίων να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, όπως έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει, να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που θέλουν στην πόλη μας τα ματωμένα δολάρια και δεν διστάζουν μπρος σε τίποτα για να το πετύχουν.

Να διεκδικήσει το κλείσιμο της ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής Βάσης,  Η μόνη απάντηση, για το λαϊκό κίνημα, είναι  η αποδέσμευση από την πολιτική της     « νέας τάξης » πραγμάτων, μιας πολιτικής που γεννά πολέμους, φτώχεια, ανεργία, που συσσωρεύει περισσότερα κέρδη στο κεφάλαιο.
Χανιώτες και Χανιώτισσες  αντισταθείτε στα σχέδια τους, αποδείξτε τους ότι ήταν, είναι και θα είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας.

Παράλληλα σας καλούμε στην εκδήλωση που οργανώνουμε, την Παρασκευή 8 Ιούλη και ώρα 8.30μμ, ημέρα έναρξης της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, πίσω από το Γυαλί Τζαμίσι στο παλιό λιμάνι."