Η “Λαική Συσπείρωση” στο Δ. Ηρακλείου φέρνει τα ακόλουθα δύο επείγοντα θέματα για συζήτηση στο ΔΣ της 27ης Ιούνη:

Δακοκτονία

Η παραγωγή ελαιολάδου φέτος στην περιοχή της Κρήτης, κινδυνεύει. Αιτία, η καθυστέρηση της Δακοκτονίας, η οποία, σε συνδυασμό με το πρόβλημα της καρποδεσίας, θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες καταστροφές. Με ευθύνη της Περιφέρειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαΐου και η ήδη υπάρχουσα καθυστέρηση της για πάνω από ένα μήνα, είναι τραγικά μεγάλη.

Η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν αποδεχτεί τη συρρίκνωση των κονδυλίων, την υποστελέχωση και την ιδιωτικοποίηση μέσω εργολάβων και τις αλλαγές – περικοπές που γίνονται κατά διαστήματα στις εκτάσεις που θα ψεκάζονται. Σε όλους τους Νομούς της Κρήτης -και κατά συνέπεια στο Δ. Ηρακλείου- υπάρχουν μειώσεις τόσο στο συνολικό αριθμό εργαζομένων που εποχιακά εργαζόταν στα προγράμματα, όσο και στους γεωπόνους και ειδικούς για την παρακολούθηση της πορείας των προγραμμάτων.

Επειδή το ζήτημα αφορά τις αγροτικές περιοχές του Δήμου μας και όχι μόνο, η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά τη Δημοτική Αρχή:
•    τι θέση παίρνει απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση;
•    τι μέτρα και τι αποφάσεις θα πάρει προκειμένου- έστω και καθυστερημένα- να ολοκληρωθεί η δακοκτονία στο Δ. Ηρακλείου;

Το πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι το ζήτημα του ΠΣΚΗ είναι πολύ σοβαρό και η Δημοτική Αρχή, συνεχίζοντας στη ρότα της προηγούμενης, κρατά στο σκοτάδι το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με:

•    τα τρία πορίσματα των Ελεγκτών Δημοσίων Έργων που αφορούν κακοδιαχείριση και ευθύνες που προκύπτουν κατά την Α΄ φάση υλοποίησης του έργου.
•    τις εξελίξεις σε σχέση με την απένταξη του έργου από το πρόγραμμα «Πολιτισμός». 
•    το πώς συνεχίζεται η υλοποίηση της Β΄ φάσης σε σχέση την δημοπράτηση του έργου με το απαράδεκτο σύστημα μελέτη- κατασκευή και τις συνέπειες του και την συνέχιση ίδιων πρακτικών με τα ίδια πρόσωπα. 

Επειδή:
•    Κύριος του έργου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο (παρά τους ισχυρισμούς της ΔΤΥ της ΔΕΠΤΑΗ)
•    Το ΔΣ πρέπει να πάρει αποφάσεις άμεσα για το θέμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο ΠΣΚΗ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η οποία συνεχίζεται και σήμερα.
•    η «Λαϊκή Συσπείρωση» επανειλημμένα έχει ζητήσει με κάθε τρόπο την συνεδρίαση του ΔΣ με αυτό το θέμα και τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν πριν ξεκινήσει η υλοποίηση της Β΄ φάσης. 
•    έχει υποβληθεί ήδη (από 13/6/2016) σχετικό αίτημα της Επιτροπής Παρακολούθησης της Β΄ Φάσης του ΠΣΚΗ για συνεδρίαση του ΔΣ με τα ζητήματα αυτά (πορίσματα και Β΄ Φάση) ώστε να ενημερώσει το ΔΣ με εισήγηση της.

Ζητούμε
Να τεθεί σαν 1ο θέμα Ημερήσιας Διάταξης στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27/6/2016 το θέμα αυτό ή να οριστεί νέο Δημοτικό Συμβούλιο το αργότερο ως τις 29/6/2016 με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο ΠΣΚΗ. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook