Τρανταχτά ονόματα της επιχειρηματικής ελίτ, εκδότες, πολιτικοί, μεγαλογιατροί, χονδρέμποροι, προμηθευτές, τηλεαστέρες, εργολάβοι κλπ κρύβονται στις 1.000 δικογραφίες της λίστας Μπόργιανς που όπως αποκάλυψε ο Γενικός γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς Γ.Βασιλειάδης βρίσκονται στην τελική φάση διευθέτησης και κλήσης, από τους οικονομικούς εισαγγελείς, των υπόπτων για φοροδιαφυγή.

Ορισμένα από τα ονόματα των εμπλεκομένων περιλαμβάνονται και σε άλλες γνωστές λίστες (λίστα Λαγκάρντ) και όπως είπε ο κ.Βασιλειάδης αρκετοί από τους καταγεγραμμένους στη λίστα του Κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας σπεύδουν να συμβιβαστούν και να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες και να καταβάλουν τη διαφορά φόρου σε σχέση με τα δηλωθέντα, τα προηγούμενα χρόνια, εισοδήματα στην εφορία.

Οι διαφορές φόρου που καλούνται να καταβάλουν αγγίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις μονοψήφιο αριθμό εκατ.ευρώ, ενώ σε άλλες είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τα τελικά στοιχεία, όπως συμπλήρωσε ο κ.Βασιλειάδης, θα δοθούν στη δημοσιότητα στα μέσα Ιουλίου ενώ κλιμάκιο εφοριακών θα μεταβεί σύντομα στη Γερμανία ώστε να λάβει πρόσθετη τεχνογνωσία στην ανάλυση και διαλεύκανση των υποθέσεων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook