Από θαύμα σώθηκαν οι δύο πιλότοι του Καναντέρ που έκανε αναγκαστική προσγείωση προσγείωση την Κυριακή, συμμετέχοντας στην μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό αεροσκάφος συμμετέχει εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια σε επιχειρήσεις κατάσβεσης από αέρος. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα υπόλοιπα Καναντέρ ίδιου τύπου που ανήκουν στον στόλο αεροπυρόσβεσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως επισημαίνει στο Έθνος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, στα νηολόγια υπάρχουν 12 Καναντέρ CL-215 εκ των οποίων σε διαθεσιμότητα είναι τα οκτώ. «Είναι 40 ετών αεροπλάνα και δεν μπορείς να ξέρεις εάν κάποιο θα πετάξει και μετά θα γυρίσει πίσω» αναφέρει.

Στον στόλο αεροπυρόσβεσης υπάρχουν επίσης και επτά Καναντέρ CL-415. Τα συγκεκριμένα είναι ηλικίας άνω των 15 ετών, εκ των οποίων σε πτητική λειτουργία τελούν μόλις τα τέσσερα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε στάδιο συντήρησης.

Οι πυροσβέστες μάλιστα δεν ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες μόνο με απαρχαιωμένα επίγεια και εναέρια μέσα, αλλά και με την ίδια στολή υπηρεσίας που τους δόθηκε ακόμη και πριν από πάνω από μία δεκαετία.

 

in.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook