Στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιούν γιατροί του ΕΣΥ, συντασσόμενοι με αυτόν τον τρόπο με την πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προαναγγελθεί εδώ και ημέρες.

Η κινητοποίηση των γιατρών γίνεται ως αντίδραση στις προβλεπόμενες από το Υπουργείο Υγείας, συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων.

Εν τω μεταξύ, νέα κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας προγραμματίζει για σήμερα η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας-Μακρύ Γιαλού που εδώ και δύο μήνες κοντά, διαμαρτύρεται για τα σχέδιο υποβάθμισης όπως λέει του νοσοκομείου της περιοχής.

Αυτή τη φορά, φεύγουν από τα όρια της Ιεράπετρας, καθώς θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας τους

«Όχι μόνο πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τα όσα υποσχέθηκαν για το νοσοκομείο μας, κάτω από την πίεση της 16ήμερης κατάληψης του Δημαρχείου, αλλά δε δίστασαν να εξαγγείλουν την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του με το κλείσιμο ολόκληρων κλινικών (ακόμα και υποδειγματικών όπως η οφθαλμολογική, ή απόλυτα απαραίτητων όπως η παιδιατρική), τη μείωση των κλινών, τη μεταφορά γιατρών στον Άγιο Νικόλαο και την ένταξή του, υπό ενιαία διοίκηση, στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου που θεωρείται, πλέον, το Κεντρικό Νοσοκομείου του νομού. Δεν κρύβουν, μάλιστα, την πρόθεσή τους το νοσοκομείο του Αγίου να αποτελέσει, μέσα στα επόμενα χρόνια, και το μοναδικό του νομού, χωρίς, ωστόσο, να βελτιώνουν ούτε τις υποδομές του, ούτε την πρόσβαση σε αυτό.

Μοναδικός, ξεκάθαρος πια, στόχος των τελευταίων προτάσεων του Υπουργείου Υγείας –όσο κομψά ονόματα κι αν τους δίνουν- είναι η εφαρμογή των απαιτήσεων του ΔΝΤ, η κατακρεούργηση των δημόσιων δαπανών και η κατάργηση στοιχειωδών και αναφαίρετων δικαιωμάτων όπως η Δημόσια, Δωρεάν Υγεία, η πλήρης ιδιωτικοπίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, ακόμα κι αν μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω, τότε που οι άνθρωποι πέθαιναν στο δρόμο πριν προλάβουν να φτάσουν στο νοσοκομείο.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε»!