Αγωνία απο τους εργαζόμενους μετά την αίτηση της εταιρείας για πτώχευση – Την Παρασκευή 1η Ιουλίου η συζήτηση της αίτησης απο το Πρωτοδικείο 

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα Τρίτη 28/06/2016 η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα. 

Το κλαδικό σωματείο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα και τις αποθήκες Μαρινόπουλος Ηρακλείου αλλά και όλους τους εργαζόμενους του Ηρακλείου σε συγκέντρωση σήμερα στις 5.30μ.μ. στο κατάστημα ΚΑΡΦΟΥΡ στην Αμμουδάρα.”

Επίσης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί  σε έκτακτη σύσκεψη – συνέλευση του εργαζόμενους στα Super Market Μαρινόπουλο με θέμα : τις τελευταίες εξελίξεις στην εταιρία σήμερα 9:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

H συζήτηση, επι της αίτησης για το Άρθρο 106Β (πτώχευση εν λειτουργία)  που αναμένετο να γίνει σήμερα Τρίτη στο Πρωτοδικείο, αναβληθηκε για την 1η Ιουλίου, μετά από παρέμβαση πιστωτών της εταιρείας. Με εντολή του Δικαστηρίου έως τότε δεν θα μπορούν να γίνουν αναγκαστικές εκτελέσεις στην Μαρινόπουλος..

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Πρωτοδικείο εκπρόσωποι πιστωτών που πληροφορήθηκαν ότι συζητείτο η υπόθεση παρενέβησαν την τελευταία στιγμή με επιχείρημα την θέλησή τους να ασκήσουν κύριες παρεμβάσεις με αίτημα την απόρριψη της αιτήσεως. 

Κατόπιν αυτού το δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση για την Ιη Ιουλίου στις 11:00 προκειμένου να κληθούν στη συζήτηση βασικοί πιστωτές της εταιρείας, όπως επίσης το ΙΚΑ και το Δημόσιο.

Στο μεταξύ με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η αγορά τις τελευταίες ημέρες το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τυχόν κατάρρευση της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συμπαρασύρει εκατοντάδες εταιρείες.

Η κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ φαίνεται ότι πλέον δεν ισχύει, κάτι το οποίο εμμέσως υπονοεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Μαρινόπουλος την περασμένη Τετάρτη η οποία κάνει λόγο για «συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες».

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – αυτές που έχουν υπερβεί κατά πολύ τον χρόνο συμφωνίας αποπληρωμής – προς τους προμηθευτές είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ – ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 εκατ. ευρώ -, με αποτέλεσμα πολλές προμηθευτικές επιχειρήσεις προκειμένου να περιορίσουν την έκθεσή τους σε ενδεχόμενο κίνδυνο να έχουν μειώσει σημαντικά τις παραδόσεις προϊόντων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook