Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων οργανώνεται και φέτος τον πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Το φεστιβάλ «Ταλλαία» αποτελεί τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της επαρχίας, έχοντας καταξιωθεί όχι μόνο στον Μυλοπόταμο και στο Ρέθυμνο αλλά σε εθνικό επίπεδο καθώς δημοσιεύματα με εξαιρετικές κριτικές έχουν αναφερθεί στην προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε δειλά – δειλά το έτος 2000 και γρήγορα εξελίχθηκε σε μια πολυσύνθετη διοργάνωση με δικές της παραγωγές και πρωτότυπες εκδηλώσεις.

Επειδή φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια διοργανώσεων – μοναδική χρονιά που δεν έγινε ήταν το 2011 – αποφασίστηκε το φεστιβάλ να αφιερωθεί και να αναδείξει το καλλιτεχνικό δυναμικό του Μυλοποτάμου που υπηρετεί όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς.

Έτσι το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου, μετά την θριαμβευτική διάκριση του με τέσσερα βραβεία στο 32ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, συμμετέχει στα «Ταλλαία 2016» και με τις 4 σκηνές του κάνοντας μάλιστα την πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής. Παράλληλα σε ένα πρωτότυπο σερί θεατρικών παραστάσεων στο φεστιβάλ δίδουν το παρών τα Budalia της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών και οι θεατρικές ομάδες των χωριών Γαράζο, Ζωνιανά, Αγίου Μάμα και Αχλαδέ.

Επίσης στο πρόγραμμα συμμετέχουν με τις δικές τους παραγωγές οι Μυλοποταμίτες ηθοποιοί Κατερίνα Δαμβόγλου και Βαγγέλης Λιοδάκης, οι οποίοι παρουσιάζουν δύο εξαιρετικές παραστάσεις.

Ακολούθως περισσότεροι από 30 ζωγράφοι, Αγιογράφοι, γλύπτες, και χαράκτες αναδεικνύουν τη σπουδαία σύγχρονη παραγωγή των Μυλοποταμιτών στις εικαστικές τέχνες σε μια μεγάλη έκθεση ενώ οι διεθνώς καταξιωμένοι και πολυβραβευμένοι Μυλοποταμίτες καλλιτέχνες φωτογράφοι EFIAP Μιχάλης Νικηφοράκης και AFIAP Γιώργης Παπαδάκης επισφραγίζουν και φέτος με τη δουλειά τους τον φεστιβαλικό θεσμό. 

Από την πλευρά τους οι καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι Στέλιος Πατελάρος και Ζωή Φλουρή ανέλαβαν με μια πλειάδα πρωτοχορευτών της περιοχής να «χορέψουν με την ιστορία» ενώ τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής και του τραγουδιού που κατάγονται από τον Μυλοπόταμο θα δώσουν το παρόν σε μια μεγάλη ομαδική συναυλία, η οποία αναμένεται να αφήσει εποχή! 

Τέλος με μια ξεχωριστή μουσική παραγωγή, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έρχεται να συμπληρώσει και να δώσει το στίγμα της σπουδαιότητας της διοργάνωσης με το λαμπρό του όνομα και την μοναδικότητα της καλλιτεχνικής του σφραγίδας. 

Έτσι για πρώτη φορά σε ένα ενιαίο φεστιβάλ, αναδεικνύεται το σύνολο της καλλιτεχνικής παραγωγής του Μυλοποτάμου, μιας περιοχής, που αποδεικνύει μέσα από τα ταλέντα της, ότι έχει μπει σε μια νέα τροχιά, αλλάζει και ανοίγεται σε όλα τα πεδία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 
Παράλληλα βέβαια, τίθενται υπό την αιγίδα του δήμου οι μεγάλες διοργανώσεις της περιοχής όπως είναι η πολιτιστική και τουριστική έκθεση «Γη Μυλοποτάμου», «Η στράτα του Ψηλορείτη», η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου, το Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστας Μουντάκης», οι Αγιοκυριακάτικες Εκδηλώσεις, οι Αγιομαμίτικες Εκδηλώσεις αλλά και η φετινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ. 

Η φετινή αφίσα του φεστιβάλ φιλοτεχνήθηκε αποκλειστικά για τα «Ταλλαία 2016» από τον Πανελλήνιου φήμης σκιτσογράφο Παναγιώτη Γιάκα. 

Το φεστιβάλ «Ταλλαία 2016» διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την συνεργασία των πολιτιστικών φορέων και των Τοπικών Κοινοτήτων των χωριών που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις του προγράμματος. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 6 Ιουλίου Γαράζο, Δευτέρα 11 Ιουλίου Κρυονέρι, Τρίτη 12 Ιουλίου Δαμαβόλου, Τετάρτη 13 Ιουλίου Αγγελιανά: Μολιέρου «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου. Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Παρασκευή 8 Ιουλίου Εξάντης & Σάββατο 9 Ιουλίου Μαργαρίτες: Κ.Δαμβόγλου «Αγγελική» από τους  Killing The Fly. Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Κυριακή 10 Ιουλίου Δαφνέδες : Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας AFIAP Γιώργη Παπαδάκη Ώρα: 10 π.μ. στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο. Λειτουργία Έκθεσης καθημερινά κατά τις ώρες 17:00 – 21:00 έως 19 Ιουλίου. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 15 – Δευτέρα 18 Ιουλίου Δαφνέδες: Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας με τους EFIAP Μιχάλη Νικηφοράκη και AFIAP Γιώργη Παπαδάκη. Ώρες 10:00 – 14:00.

Δευτέρα 25 Ιουλίου Μελιδόνι: Εγκαίνια 2ης Έκθεσης Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών. Ώρα 8μ.μ. στην Αποθήκη Πολιτισμού. Λειτουργία Έκθεσης καθημερινά κατά τις ώρες 17:00 – 21:00 έως 5 Αυγούστου. Είσοδος Ελεύθερη. 

Παρασκευή 29 Ιουλίου Αχλαδές, Σάββατο 30 Ιουλίου Αξός, Κυριακή 31 Ιουλίου Σκεπαστή, Σάββατο 6 Αυγούστου Αγρίδια, Κυριακή 7 Αυγούστου Πάνορμο: Α.Σ.Εξυπερύ / Διασκευή Τίτου Λίτινα «Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στην Κρήτη» από την Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου. Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Δευτέρα 1 Αυγούστου Σπήλαιο Μελιδονίου: Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων “Τα δέντρα διηγούνται». Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος 5 Ευρώ. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα προβολής του γεωπάρκου του Ψηλορείτη. 

Παρασκευή 5 Αυγούστου Χώνος: «Χορεύοντας με την Ιστορία» Μουσικοχορευτική – Διαδραστική παράσταση παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο «Τ’ Αόρι». Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Τετάρτη 10 Αυγούστου Ρουμελή & Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου Άγιος Μάμας: “Με χαλούμι και Τσικουδιά» – Παράσταση με Κρητικά και Κυπριακά παραμύθια από «Το θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο δέντρο». Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου Πέραμα: Συναυλία Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Παραδοσιακής Μουσικής. Ανοιχτό Θέατρο Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Σάββατο 1 – Κυριακή 9 Οκτωβρίου Πέραμα: «Φεστιβάλ Θεάτρου». Όλες οι θεατρικές ομάδες του Μυλοποτάμου αναδεικνύουν την δυναμική τους παρουσία! Κάθε βράδυ στις 9 στο Στέκι Περάματος. Θα λειτουργεί έκθεση υλικού των θεατρικών ομάδων. Είσοδος Ελεύθερη.   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

1-7 Ιουλίου Χώνος: «Αγιοκυριακάτικες Εκδηλώσεις 2016» – Πρόγραμμα πολιτιστικών και Αθλητικών Εκδηλώσεων. Είσοδος Ελεύθερη.
26 & 27 Ιουλίου Άγιος Μάμας: Μ. Μπαλαμούτσου «Όνειρο – Κρήτης» από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Μάμας»  Ώρα 9μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.
Τετάρτη 27 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Περάματος & Πέμπτη 28 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Ζωνιανών: Θεατρική Παράσταση «Αριστοφανειάδα» από το ΔΗΠΕΘΕΚ. Είσοδος 8 & 10 Ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. 
12-13-14 Αυγούστου Πέραμα: «Γη Μυλοποτάμου» – Έκθεση τουριστικής και πολιτιστικής προβολής.
13 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Ζωνιανών: Μ. Μανιά «Άντε και περαστικά σας» από την Θεατρική Ομάδα Ζωνιανών. Ώρα 9μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.
15 & 16 Αυγούστου: Κ. Γιαχάλη «Τι θα κάνουμε με τον Αντώνη;» από την Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου. Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.
17 Αυγούστου Γαράζο: 28η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου, Διαδραστική εκδήλωση με Παρασκευή τούρτας – γίγα με κίτρο και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Ώρα 8:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 
Κυριακή 21 Αυγούστου Λιβάδια: Η Στράτα του Ψηλορείτη. Ημερήσια διαδραστική εκδήλωση στην Κορυφή του Ψηλορείτη και στον Λάκκο Μυγιερού. Είσοδος Ελεύθερη.
21-26 Αυγούστου Μαργαρίτες: 20 χρόνια BUDALIA! Ώρα 9:30μ.μ. Είσοδος 8 Ευρώ. 
27, 28 & 29 Αυγούστου Αχλαδές: Β.Τσιντάρη – Μ. Δαφνομήλη «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλαδέ. Ώρα 9μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.
2-3 Σεπτεμβρίου Άγιος Μάμας : Πρόγραμμα Θρησκευτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook