Ανακοίνωση εξέδωσε η ΙΚΕΑ με αφορμή τα δημοσιεύματα για την ανάκληση επικίνδυνης συρταριέρας. Όπως σημειώνει, «αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την πρόσφατη ανάκληση στις συρταριέρες ΙΚΕΑ, ενημερώνουμε ότι η ανάκληση αφορά μόνο τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. Η ανάκληση οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο έπιπλο δεν πληροί τις προϋποθέσεις του προαιρετικού τοπικού προτύπου ASTM (American Society for Testing and Material).

Οι συρταριέρες ΙΚΕΑ πληρούν όλες τις υποχρεωτικές προδιαγραφές σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις υπόλοιπες χώρες που πωλούνται. Όλες οι συρταριέρες IKEA είναι ελεγμένες και πληρούν το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Ασφάλειας Standard (EN 14749). Οι διαφοροποιήσεις στους προαιρετικούς κανονισμούς από ήπειρο σε ήπειρο είναι συνήθεις, ιδιαίτερα όταν αυτές προέρχονται από ιδιωτικούς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Όπως επισημαίνεται στις οδηγίες συναρμολόγησης των επίπλων, τα προϊόντα ΙΚΕΑ είναι ασφαλή για χρήση όταν συναρμολογούνται σύμφωνα με αυτές και στερεώνονται στον τοίχο.

Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για περιστατικό με συρταριέρα που είχε στερεωθεί στον τοίχο ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε άλλη χώρα στον κόσμο.

Για την ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.

Για αυτό τον λόγο επικοινωνούμε με συνέπεια την δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο σπίτι, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα που συμβαίνουν από έπιπλα. Τα σχετικά μηνύματα υπάρχουν τόσο στην ιστοσελίδα μας, http://www.ikea.gr/katalogos-ikea/stereonoume-ta-epipla-ston-toiho/ όσο και σε όλα τα καταστήματά μας, στους χώρους που εκτίθενται έπιπλα και ειδικότερα συρταριέρες.

Οι καταναλωτές πρέπει να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες συναρμολόγησης, ασφαλούς τοποθέτησης και στερέωσης σε σταθερές επιφάνειες. Σε όλες τις συσκευασίες περιλαμβάνονται οδηγίες συναρμολόγησης με σαφείς αναφορές στην ανάγκη για στερέωση στον τοίχο καθώς και τα κατάλληλα υλικά (σετ στήριξης)

Η ΙΚΕΑ πρωτοστατεί και επενδύει σε καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση του θέματος της ανατροπής επίπλων, με δεδομένο ότι αποτελεί σημαντικό θέμα για όλη την βιομηχανία επίπλων.

Για την ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS τα παιδιά είναι οι πιο πολύτιμοι άνθρωποι στον κόσμο και η ασφάλεια των προϊόντων που τα αφορούν πρέπει να παραμένει η μεγαλύτερη προτεραιότητα όλων μας».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook