Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί του Ηρακλείου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη αλλά και εκπροσώπους των βουλευτών του νομού.

Οι αυτοκινητιστές απαίτησαν ουσιαστικούς ελέγχους προκειμένου να μην διαδραματίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι αλλά και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.

Ο κ. Κουκιαδάκης τους διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση οπότε και στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν όλες οι αρμόδιες αρχές (ΕΛ.ΑΣ, δήμος και βουλευτές) προκειμένου να εξετάσουν λεπτομερέστατα το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ανέφερε: «Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν δίκιο, και το φαινόμενο της υποκλοπής του μεταφορικού έργου δεν βλάπτει μόνο τους επαγγελματίες ταξί αλλά και το τουριστικό προϊόν. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στο αεροδρόμιο, σήμερα είδαμε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί, ο ελεγκτικός μηχανισμός θα ενταθεί ώστε να μπει τάξη στην αγορά και να δούμε και το θεσμικό πλαίσιο. Αποφασίσαμε από κοινού να γίνει τις επόμενες ημέρες νέα ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή  όλων βουλευτών, των εμπλεκόμενων φορέων, και υπηρεσιών για να ληφθούν αποφάσεις. Το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από την Πολιτεία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου Στέφανος Σμυρνιωτάκης δήλωσε: «Γίνεται υποκλοπή της δουλειάς μας, του μεταφορικού έργου, δεν τηρείται η νομοθεσία. Το φαινόμενο της υποκλοπής υπάρχει στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην Κνωσό. Ζητάμε την παρέμβαση θεσμικά των εμπλεκόμενων φορέων, έχουμε προτάσεις ώστε να παταχθεί η παρανομία. Το μεταφορικό έργο που κάνουν οι παράνομοι οδηγοί δεν φορολογείται. Εμείς έχουμε ταξίμετρα, τιμολόγια και φορολογούμαστε. Η παρανομία αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Οι αυτοκινητιστές εξέφρασαν την πικρία τους διαπιστώνοντας την απουσία των βουλευτών από την συνάντηση η οποία έγινε στο πλαίσιο των σημερινών προγραμματισμένων κινητοποιήσεών τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook